Nevolnosti v těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #425231 12.8.2020 14:04

Damy jdu s otazkou, jsem na zacatku tehotenstvi a uz asi tyden me trapi fakt mega nevolnosti. Nwzvracim, jen jakmile neco snim tak se mi to houpe v zaludku, kdyz mam prazdno, natahuje me to, jak se najim, tak je pul hodky klid a pak to zacina zase.zazvor nesnesu, ten leti ven sam o sobe a na colu se moc necejtim, je to sladka sra**a a navic kofein me moc nelaka. Jeste pokotknu, ze zobani hned rano suchar susenky nebo piskot u me nelze protoze beru leky na stitnou zlazu a na ty nesmim pul hodiny jist...co s tim???? Zobat kazdou hodini nejakou nekalorickou blbost???

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • stupidiack12.8.2020 22:17

    Mně teda cola nezabírala vůbec, léky na nevolnost pro těhotné Antimentil jen trošku, prostě jsem to přetrpěla. Trpěla jsem na nevolnosti u všech třech těhotenství, teď jsem v 11. týdnu a lepší se to, takže vydrž! :-) Do konce 1. trimestru by to mělo zmizet. Vím, že je to nepříjemné, ale to už je holt úděl matky. :-)

  • buccaneerka212.8.2020 22:28

    Co bereš za léky? Já už tři roky funguju s tím, že po euthyroxu se nemá jíst 15 minut, ne půl hodiny. Ale mně při nevolnostech v těhotenství doktorka řekla, že ho můžu brát večer dvě hodiny po posledním jídle, protože ráno jsem ho nemohla ani zapít vodou, hned jsem ho vyzvracela.
    Cola je sice hnus, ale mně řekla sestřička na gyndě, že miminku Cola a sušenky fakt neublíží o nic víc, než když budu všechno zvracet nebo zůstanu o hladu.

  • Mně pomáhaly solené tyčinky, takové ty hospodské. Každá to má jinak, tak to je moje zkušenost.

  • Mám jen pár poznatků - v lékárně jsem v prvním trimestru kupovala pastilky na nevolnost vhodné i pro těhotné. Jak moc to funguje ale nevím, měla jsem štěstí a nevolnosti se nezhoršily tak abych to musela řešit takto a pak za pár týdnů zmizely.

    Léky na šítnou žlázu beru také, Euthyrox, a moje lékařka mi tvrdila, že ano, má se to jíst půl hodiny před jídlem, ale pokud to nejde, tak to (v mém případě!) není potřeba hrotit a brát to jak mohu, jen si pak přijít nechat zkontrolovat hladiny, jestli ta dávka při tomto braní stačí (jídlo neruší účinek, ale může ho snižovat). Tím tedy určitě nenabádám k špatnému braní léků, ale doporučila bych to probrat se svým endokrinologem.

    Cocacola se na nevolnost bere po lžičkách a ideálně vyčpělá, tak přestože to je trochu sajrajt, tak by se to snad sneslo... mně teda ještě pomáhal Ginger Ale, ale je otázka, jesltli na vás nebude fungovat stejně jako zázvor.

    A pak poslední tip - jestli berete nějaké těhotenské vitamíny, tak vychytat, kdy je jíst, případně změnit značku - já je jím až po posledním jídle dne, protože kdykoli jindy mi z nich bylo blbě nebo rovnou letěly ven. (konkrétně beru teda Mamavit, u toho je to prý docela časté)

    Přeju ať se to co nejdřív srovná!

  • OveckaVeru12.8.2020 18:21

    Ja teda pila colu kdyz bylo nejhur. Na cestovani pomahaly zazvorove lizatka. Jinak ten zacatek těhotenství pomahala zmrzlina, jogurty a jabka, to jsem jedla po kilech.
    Ze sveho pocitu jsem temer vyradila maso kdyz sem citila ze mi nedela dobre.
    Dobre by ale bylo neblbnout s nejakym pokusem nepribirat. To by bylo pro miminko nebezpečné! Ja třeba shodila v tehotenstvi 10 kg, ale ja mela vysokou nadvahu a telo a mimco melo z ceho brat. Kdyz se nebudes prezirat tunama zmrzliny, cokolady a podobnych bordelu, myslim ze pribrani 150 kg nehrozi. Ted v první rade mysli na mimco nez ze bys mohla mit par kilo navic. ;)

  • coraline.jones13.8.2020 11:49

    Taky jsem to tak měla v začátku těhu. Neustálé nevolnosti, žaludek na vodě, ale nezvracela jsem. Dost mi pomohlo dělit si jídla do více porcí. Třeba snídani na dvakrát, oběd na třikrát a jíst to pomalu a třeba po hodině a půl, nebo po dvou hodinách maličkou porci. Jak jsem snědla celé jídlo, nebo se nenajedla delší dobu, bylo to ještě horší. Ve třetím měsíci se to začalo trochu lepšit a pak to postupně přešlo úplně. :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 199 otázek, kterým se dostalo 271 493 odpovědí a 409 687 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist