Nevolnost v těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #38095 30.5.2011 12:54

Ahoj holky. Konečně se nám to povedlo.:-) Od začátku těhotenství mám nevolnosti, hlavně po ránu. Dnes jsem se po dlouhý době konečně poprvé vyspala, ale taky mi poprvý nebylo špatně. Jsem v šestym týdnu těhotenství. Myslíte si, že to je v pořádku? Když jste měli ranní nevolnosti, tak každý den a nebo se vám stalo, že někdy jo, někdy ne? Dělala jsem si dnes těhu test a čárka začala tmavnout okamžitě a nakonec byla dokonce tmavší než kontrolní. Jak jste to měli vy s nevolnostmi? A taky jsem se chtěla zeptat ohledně bolesti prsou. Mám je trochu větší než před otěhotněním. A bolí mě jen trošku a to spíš z vnitřní strany, když si je zmáčknu. A taky mě ráno vždycky skoro vůbec nebolí až k večeru. Je to normální? Předem děkuji za rady

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, nyní jsem 36.tt :-) Mně bylo nevolno až od 3. měsíce. Do té doby jsem chodila do práce, kde mi sem tam bylo podivně, ale zvracela jsem až od toho 3. měsíce, kdy už jsem byla naštěstí doma :-) A zvracela jsem jen párkrát a spíše k večeru. Jeden večer dokonce 3x, to už ani nebylo co :-D Jinak je dobře, když máš nevolnosti, tělo tak reaguje na změny, takže to svým způsobem prospívá ;-) Určitě začínej den tím, že než vstaneš, dáš si třeba pár sušenek - klasické BeBe například a měj třeba čaj, nebo nějakou tekutinu. To nastartuje ;-) Jinak na nevolnost pomáhá mátový nebo zázvorový čaj. Mně teda i dost pomáhají žvýkačky ;-) Hlavně hodně pij, natož teď, když jsou horka. A co se týče prsou, ty mě snad ani nebolely, mám pocit, že se mi skoro ani nezvětšily, ale jelikož mi jsou malé staré podprsenky, nějaká změna tam nastala :-) Hodně věcí je individuálních, takže ne každá to zná, nebo stále prožívá :-) Určitě pamatuj, že když se Ti nebude něco zdát, řekni o tom dr, jistě Ti poradí ;-) A gratuluji :-)

  • Ahoj, v první řadě chci pogratulovat :) Nevolnosti má každá jinak já je měla třeba neustále do 15 tt, některé holky si ji neužily vůbec. Doufej že jsi ten druhý případ :D Nebo můžou klidně přijít později. Tímto se opravdu nezatěžuj a nestresuj :) A ty prsa taky, máš je těžší, vytváří se ti tam vše důležité pro papu miminka :)

  • Ahojky já řeším podobné dilema jako ty ale opačné.. Jsem 5+1tt a stále nic.. nezvracím, zácpu nemám.akorát mě bolí v kříži a strašně mě bolej prsa..ale krutě.si nemůžu ani sáhnout na bradavky.takže si myslím že to bude asi individuální u každé ženy... pořád čekám kdy mi to všechno vypukne :-) aspoň to zvracení ať mi dojde že jsem těhu :-)...stále nějak nic no :-(.. jo a cítím se tak trochu opuchlá a nejde mi zatáhnou vůbec břicho. k dr. na HCG jdu zítra ráno.:-(,takže mi můžeš kliďo kdykoli napsat, ráda se podělím a ráda se něco i dozvím :-)

  • Ahojky, gratuluji ti :-) Já jsem na tom podobně jako ty. Já jsem v 11tt. Prsa se mi dost zvětšily, ale ani nebolí, spíš večer a nebo na zmáčknutí. Jinak já mám nevolnosti taky střídavě. Některý den je to strašné a jiný lepší :-) Někdy ráno a někdy během dne. Paní dr. říkala, že je to normální, že to k tomu prostě patří a že to snad přejde. Začaly někdy kolem 7 - 8 tt.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist