Nevím, jestli zvládnu kojit plus další otázky k těhotenství. Co víte o kočárku?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #206141 17.8.2017 17:14

Ahoj, jsem poprvé těhotná (17 tt) a jsem z toho celá zmatená. Zkusím sepsat to, co se mi honí hlavou, a nenacházím odpovědi.
1. prsa mi sice myslím nevyrostla vůbec (i tak mám dost malá), zato bradavky se zvětšují fakt hodně, je mi nepříjemný jakýkoliv dotek, i sprcha, prsa mě bolí a je mi jasné, že to bude ještě horší. Vždycky jsem měla citlivá prsa a vadilo mi, když mi někdo sáhne na bradavky, ale teď je to extrém. Vážně pochybuji, že zvládnu kojení. Přejde to? Nebo musím vymyslet jinou variantu?

2. Vždy jsem chtěla sex velmi často, více než manžel. Ale co jsem těhotná, tak nemám chuť téměř vůbec. Manžel je velmi přitažlivý, takže vždy když ho vidím svlečeného nebo bez trička, je prostě k sežrání a trochu ho začnu "osahávat" :-D sex máme dál, asi jednou týdně, ale neužiju si ho tolik. Ale co je horší - nevlhnu. Vůbec. Sice (jak řekl lékař) budu teď celkově vlhčí, ano to je pravda, ale je to spíš na bázi vody, než to kluzké, které je potřeba. A "nevyrobí se to" ani v průběhu styku, pořád to má spíš vodovou konzistenci. Totéž i když masturbuji... pak to drhne, trochu to bolí, prostě není to ono. Manžel má k lubrikantům odpor, takže to bych asi jako řešení nenavrhovala. Nebo je něco přírodního, jak to spravit? Opět otázka zní, jestli to časem přejde?

3. Kdy je vhodné začít s těhotenskou jógou? Pokud máte zkušenosti, doporučujete spíš cvičit podle videí z internetu nebo jít na skupinové lekce? Případně doporučení v Praze?

4. Co víte o kočárku? Viděli jsme jich už snad stovky, všechny nám připadají téměř stejné, a třeba nevíme, jaký je rozdíl mezi tím za 10 tisíc a za 15 tisíc, když vypadají dost identicky? Proč ty za 38 tisíc jsou tak drahé? Je to nějaký zásadní rozdíl kromě značky? Vůbec nevím, podle čeho vybírat...

5. poslední dotaz - chystáme se na sono ve 20. týdnu a bojím se toho... Na screeningu nám vyšlo všechno v pohodě, lékař řekl, že máme nejmenší rizika co kdy viděl, oba jsme úplně zdraví a všichni v naší rodině taky, ale samozřejmě nějaká vada se může objevit kdekoliv. Jak velké je riziko, že něco najdou? jak často se to stane bez zjevné příčiny? (už několik let nepijeme, nekouříme, snažíme se jíst zdravě, beru těhotenské vitamíny atd).... už bych to chtěla mít za sebou a začít doopravdy nakupovat věci pro miminko :(

Děkuji předem za odpovědi

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • 1. Ze :-)začátku to možná trochu nepříjemné bude, ale dá se to vydržet a pak si na to zvyknete :-)
    2. Dle mého pokud nejste těhotná, produkuje se hlen který je mazlavý, to v těhotenství není protože je čípek uzavřený.
    4. Ono jde spíš o značku, co je na něm tak drahé. Já jsem kupovala X-lander, byl dost drahý a už bych do něj nešla, byl celý rozviklaný a padala mu stříška. Vybírejte s rozumem, co je drahé neznamená 100% lepší.
    5. Hlavně v klidu, nejhorší je se na to moc soustředit a pak se stresovat. Pravděpodobnost ve vašem případě je hodně malinká, avšak vždy tam nějaké riziko je. Důležité je si to nepřipouštět, říkat si, že to bude v pořádku a ono bude, věřte mi. Ty vitamíny jsou podle mě trošku zbytečné, ale chápu, že prvorodička to chce mít pro svůj dobrý pocit. Bohatě stačí kyselina listová, pestrá strava a pohoda...
    ... a ta ať vás provází :-)

  • Petrakim17.8.2017 18:19

    Poradím tí v jednom bodu a to je zvlhceni-zkuste kokosovy olej.v dm se da koupit malá sklenka za cca 100 kc.používá to hodně holek místo lubrikantu.

  • 1. citlivost prsou se během těhotenství může měnit, kojení může být pár prvních dní trochu nepříjemné, než se "vytahají" bradavky, ale nic hrozného to není, naopak to, že kojíš své miminko je pak tak krásný pocit, že to rozhodně stojí za to
    4. kočárek vyhovuje každému jiný. Zvažte, jak často budete jezdit autem a tím pádem skládat/rozkládat kočárek. Pokud často a budeš jezdit sama, musí být kočárek lehký a co nejsnadněji složitelný (např. Jané nebo Concord). POkud chceš s kočárkem sportovat, je třeba to zohlednit při výběru. Taky jak často budeš cestovat MHD, mě se po Praze maximálně osvědčil 3kolový kočárek, Jané Trider, lehoučky, nejsnadnější manipulace i na minimálním prostoru, a to jsem měla "v ruce" několik kočárků.
    5. Strach, jestli je mimko/dítě v pořádku, tě už bude provázet celý život, to si prostě zvykni :-) projdete jedním vyšetřením, za chvíli bude na obzoru další, nemluvě o tom, že až bude na světě, budeš mít strach prostě pořád. Někde jsem četla, že máma se už nikdy klidně nevyspí, a je to pravda, ten strach je tam někde pořád, jen je potřeba se s tím naučit žít :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 438 odpovědí a 409 661 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist