Nevhodná komunikace nevím co dělat

Otázku položila: Anonymní uživatelka #389423 5.7.2018 18:14

Ahoj holky, potřebovala bych poradit. S přítelem nám oboum je 19. Už jsem cca za poslední 2 měsíce zažila opravdu ošklivé hádky. Hádky kvůli tomu, že jsem řekla něco nevhodného. Třeba ani ne myšleného zle, nebo cíleného, aby mu to ublížilo. Prostě jsem něco řekla, on se na mě za to naštval a řekl mi, že se se mnou rozejde. Potom jsem se mu omlouvala, protože mě to upřímně velice mrzelo a on se se mnou tedy nerozešel. Neumím si představit, co bych bez něj dělala. Vždycky po takovéto hádce mám na sebe strašný vztek. On už řekl, že ode mě nebude přijímat omluvy, protože nic neznamenají a já jsem absolutně zoufalá. Cítím, že se mi rozpadá vztah mojí vinou. Před pár dny jsem ze srandy řekla hned po sexu, že je to vždy strašně rychlé, a že ať se nediví, že jsem se ještě neudělala. Ale on si to vyložil špatně a hodně se na mě naštval. A já se zas omlouvala a zas mi to bylo moc líto a nenáviděla jsem se. Holky, prosím, já nevím, co mám dělat. Jsem zoufalá. On mi řekl několikrát, že jsem blbá a nedokážu myslet než něco řeknu... Což je asi pravda... Ale já nevím, co s tím. Prosím moc o radu. Děkuji Vám <3

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, můžeš prosím napsat ještě nějaké příklady dalších Tvých nevhodných výroků? Spíš než na problém špatné komunikace z Tvojí strany to vidím na partnera manipulátora. Zažila jsem podobného partnera a byl schopen si špatně vyložit i přání dobrého dne - ve výsledku jsem se bála cokoliv říct, protože za každou sebenevinnější větou hledal skrytý smysl a vždy to samozřejmě byla má vina...od takového chlapa co nejrychleji pryč.

  • Owerri5.7.2018 19:59

    Souhlasím s tím, co je napsáno výše. Nemyslím si, že bys řekla něco tak hroznýho, aby ti kvůli tomu vyhrožoval rozchodem. Jen využívá manipulace k tomu, aby tě přesvědčil, že on je lepší člověk než ty. Uráží se úplně šíleně kvůli prkotině. Moje rada - protože předpokládám, že rozejít se s ním nechceš - otoč to. Pokud se zase urazí, tak se taky uraž, řekni mu, že nic hroznýho jsi neřekla, aby reagoval takto přehnaně, a ať přestane být přecitlivělý, že už toho začínáš mít dost. Že jsi to možná podala jinak než jsi chtěla, ale on nemá právo ti kvůli všemu vyhrožovat rozchodem. Což je mimochodem pravda - může říct, co ti vadí, může se i urazit, ale vyhrožovat pokaždé rozchodem je trapné. Kolikrát jsem si to ve vztahu taky myslela, že by bylo lepší se rozejít, ale nikdy bych to nevyslovila nahlas, dokud o tom nejsem přesvědčená.

    Jo a klidně zůstaň uražená pár dní, dokud on nepřijde. Nenech se sebou zametat, třeba mu to dojde.

  • wirna7.7.2018 14:33

    Myslím a za zkušenosti vim, ze vae vztah nema smysl. Je mi jasné ze to jsi slyšet nechtěla, ale je to tak. Začíná na tobě hledat chyby a to nikam nevede ceka jen na neco co udelas ty a on rekne a dost nebudu uz s tebou. Ceka na tvou chybu aby on nebyl ten zlej. Aj bych se nedivila kdyby mel uz bokovku.
    Jsi mlada vztahy jsou a nejsou. Neni on bude jinej. Ale byt ve vztahu nešťastná je nejhorší, to raději sama.
    Ale k tomu musis "dozrát", vekem to pochopis.

  • trinetka10.7.2018 12:12

    A s tímhle individuem chceš být? Holka prober se a jdi honem od něj.. Máš život před sebou..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist