Neustále tvrdé břicho v těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #380243 21.2.2022 19:40

Ahoj, jsem v 26. tt a už tak druhý, třetí den mám pořád tvrdé břicho, když stojím, začne to být nepříjemné, ne vyloženě bolestivé, ale musím se posadit. Chci se zeptat, zda to může být způsobeno zvýšeným stresem? Za poslední dny toho na mě bylo moc a psychicky jsem se trochu složila. Do toho mě trápí zácpa, takže se cítím nafouklá, plná i kvůli tomu. Nechci hned plašit, na poslední kontrole bylo vše ok. Může být tvrdé břicho následkem stresu, zácpy? Děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ano, může to být stresem. I proto na být matka v těhotenství v klidu. Navštívila bych gyndu, preventivně a určitě vám doporučí hořčík.

  • Ahoj, ano...stres a zácpa mohou být důvodem, proč bříško tvrdne. Měla jsem to tak u všech třech tehu a skončilo to, když mi "skončil" ten největší stres a soustředila jsem se poslední dva měsíce jen na sebe a odpočivala jsem. První dve děti jsem díky tomuto porodila cca o
    mesic a měsíc a půl předčasně. U Mudr vždy vše ok, jen nechápali, proč mám tlak doma ok, ale v nemocnici moc vysoký. Pritom krom těch bolesti jsem ani nepoznala, že mám problém s tlakem, dost jsem totiž odpočívala. Uklidňovala jsem se tím, že nekrvacim a bolesti trvají např 2 hodiny v kuse, ale přejdou. Za každý týden navíc jsem byla hodně vděčná. Bohužel v rodině mám případ,kdy tehotenstvi 2 x nedopadlo. Nejdelsi tehu bylo do 23. týdně... Takže stres nepodcenovat a spíš řešit. Těšit se z miminka a věnovat se sobě. Držím palce

  • eliskao23.2.2022 21:08

    Já myslím že 26 tt by určitě břicho tvrdnout tak intenzivně nemělo. Zajděte pro jistotu určitě k lékaři, doporučí hořčík, ale také Vás prohlédne že je vše ok. Mně břicho nyní už také tvrdne intenzivněji ale jsem 37tt.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist