Neustale kojeni

Otázku položila: Anonymní uživatelka #391669 20.12.2018 15:16

Prosim o radu zkusenejsi maminky. Mam doma desetidenni miminko. Kdyz se vzbudi,nakojim,prebalim,pak musim kojit znovu,vetsinou prebalit znovu,kojit...ten proces trva dve,nekdy i ctyri hodiny.pak spinka ty tri hodiny. Hlavne vecer to dava hodne zabrat. Asi jsem zila v predstavach,ze se miminko vzbudi, nakojim jej jen jednou 30 minut a staci. Pediatricka mi rekla, ze mam kojit, kdyz miminko potrebuje. Prijde mi, ze potrebuje porad. U prsu si obcas schrupne, jinak saje, nehraje si s nim. Budu vdecna za kazdou zkusenost.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Souhlasim s holkama viz vyse. Jenom chci k tomu rict, ze mam 2 deti. Prvni jsem kojila porad...zacal celovecerni film -ja kojila, film koncil a ja stale v kuse kojila. S druhym ditetem jsem si rekla, ze ziveho dudlika delat nebudu. Nechala jsem napit cca 20 minut a konec. Zvladli jsme to vsichni v pohode. Tak jen pozor na to, blbe se to odnaucuje.

  • Marlena20.12.2018 15:23

    Vítej mezi matkami :-D Je to úplně normální, koj na požádání, klidně pořád. Připrav se na to, že první tři měsíce mateřství nebudeš dělat nic jiného. Pak se to trochu zlepší, ale dá se říct, že už nikdy si jen tak zbůhdarma nezalenošíš. Moje děti mají 5 a 3 roky a stále spí oba s námi v posteli, takže se stále nevyspím. Od té doby, co je mám, už nikdy nic nebylo jako předtím. Je normální být s dítětem, kojit, neustále nosit. Prvním třem měsícům se říká "čtvrtý trimestr" - tzn., dítě ještě potřebuje dozrát a být stále u matky. Od čtvrtého měsíce už bude dítě schopné si např. hrát samo v postýlce.

  • WojKa20.12.2018 15:26

    Určitě bych ho nechala se kojit, jak potřebuje. Od toho je šestinedělí, aby bylo dítě prakticky nonstop na prsu. Některé děti se nakojí a prso pustí a podle potřeby ho vyžadují za hodinu, dvě...
    Některé děti by mohly být na prsu nonstop. Asi bych to nijak neregulovala. Ono to bude časem lepší. Také hledá u maminky pocit bezpečí a jistoty.
    Pokud Tě to hodně obtěžuje, zkus používat šátek a chodit nahoře odhalená. Dítě se obslouží samo a Ty budeš mít volné ruce a třeba to nebude tak náročné. ;-)
    Gratuluji k miminku.

  • buccaneerka220.12.2018 15:36

    10 dnů je hrozně maličko. Vezmi si, že ty jsi na tomto světě to jediné, co zná a co jí dává jistotu. Není divu, že na tobě pořád visí. Navíc ještě má malinkatý žaludek, takže nezvládne najíst se na dlouho do zásoby. Postupně se to bude prodlužovat. Šestinedělí je vyhrazený čas na to, abyste byly prostě spolu. Klidně téměř celý den v posteli. :-)

  • Já bych ti poradila nepřebalovat po kojení. Tím miminko akorát probereš a bude chtít zase. Když mu namažeš prdelku krémem, tak v té plínce vydrží a nic se mu nestane. Přebal před kojením a nakoj. Miminko se sáním uklidní a často u toho i usne. A pokud ti to jde, koj v leže, můžeš si u toho parádně odpočinout ;-) A ve dne si k tomu třeba pusť film nebo vem knížku... Ber to jako relax a nestresuj se tím, že kojíš dlouho nebo často. Ono se to časem srovná a jednou ještě budeš na tu pohodu u kojení vzpomínat :-)

  • Nevím, zatím miminko nemám. Můžu tedy napsat jen to, co vidím u kamarádky, která má pětiměsíčního chlapečka. Od narození kluka kojí bez problémů, ale nedělá klukovi usínáčka. Tj. nenechává ho dudat prso jen proto, aby se uklidnil. Od toho je dudlík, nebo některé děti nepotřebují ani ten. Mimčo nakojí, to trvá patnáct, dvacet minut, nechá odříhnout a buď dítě usíná a dá ho do postýlky spát, nebo ho nosí v šátku, kde dítě slyší tlukot matčina srdce a postupně usne. Podle mne nemá smysl mít dítě neustále přicucnuté k prsu, protože: a) z bříška to nezná, tj. nemělo by mu to prso po ukončení kojení coby jídla chybět b) dítě si na to rychle zvykne a pak to budeš dle mne blbě odnaučovat c) takhle maličké miminko toho mléka zase nedokáže vypít litr zaráz, takže po těch patnácti minutách už podle mne stejně nepije, jen tě dudlá jako dudlík. Ale jak říkám, zatím miminko nemám, takže je to názor nezkušené osoby a třeba je zcestný. Uvidím, až jednou tohle období budu prožívat. Gratuluji k miminku a přeji oběma, abyste se srovnali a zvládali to levou zadní.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 614 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist