Nesnasenlivos lepku

Otázku položila: Anonymní uživatelka #231894 30.11.2015 6:27

Ahoj,
Muze se nesnasenlivost lepku projevovat stale nafouklym brichem a hlavne nadymanim? Jine problemy nemam, jen jsem porad nadmuta. Byla jsem i na kolinoskopii a gastroskopii a i na alergologii kvuli potravinovym alergiim, ale nic mi nenasli. Doktor mi doporucil vyradit mlecne vyrobky a ja to vyzkousela, ale ucinek zadny. Je mozne, ze jde o celiakii? Nemivam ani prujem, ani zadne ektremni bolesti bricha, jen obcas mivam zacpu...
Dekuju

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • babillage30.11.2015 9:06

    NEDRZ BZL DIETU pokud si chces nechat delat vysetreni! "Zkreslis" vysledky! - Ty krevni urcite.
    Na gastroskopii by u Celiakie videli zmeny na sliznici streva (mne to rekl Dr. hned, ze tam zmeny jsou...). Samozrejme, pokud jsi jim nereka a cilene ti nevzali vzorek na biopsii, tak si to muzes zopakovat. Nebo si nech nabrat krev na protilatky (tkanova transglutaminaza (nebo tak nejak se to pise)), ne na alergii na lepek (neni to to same jako intolerance lepku).
    Jinak jsem celiak a mela jsem kozni projev. O zdevastovani streva (a to mam nejvyssi stupen nemoci) jsem nemela ani tuseni.

  • nech si udělat testy na celiakii a uvidíš. vyšetření už máš za sebou hodně, jedno navíc ti určitě dr. udělá. nadýmání může mít spoustu důvodu, to se těžko hledá a nemusí se najít nic

  • Určitě to může způsobovat lepek a není nic jednoduššího než ho třeba na týden vyřadit. Není to tak hrozné, jak se na první pohled zdá :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist