Nepřibývání a růst miminek

Otázku položila: Anonymní uživatelka #72008 28.11.2012 22:11

Ahoj holky, máme problém s naším mimčem. Je od narození droboučká, při porodu 2,92 kg, 50 cm. Od začátku velmi špatně a pomalu přibývá. V pěti měsících měla 4,3 kg a 58 cm. Dětští lékaři nám řekli, ať si z toho neděláme hlavu, že by sice měla být větší a neodpovídá růstovým křivkám, ale že tak hrozné to není, žádná podvýživy to také není, že bude prostě drobnější. Máte někdo podobné zkušenosti? Jak jste na tom teď ve starším věku? Třeba v roce apod. A jak jste krmili? Jen kojili nebo dávali i něco na dokrm?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • nestresuj se tabulkama a průměrováním dětí v okolí. Moje nejstarší byla ještě menší, nějakou dobu to trvalo než se dostala na "normál". Ale už ve školce byla jedna z nejvyšších ve třídě, ve škole to samé. Ve 13ti měla nohu č. 40 a od 14ti je stejně vysoká jako já.

  • ahoj, v očkovacím průkazu máš grafy - každá křivka odpovídá určitému procentuelnímu zastoupení v populaci. pokud ti +- váha s výškou kopírují stejnou křivku, at už na jakémkoliv percentilu, tak se tím vůbec nestresuj. prostě bude holčička drobnější. ona to může později dohnat, klidně až v pubertě ;-)

  • Ahoj, moje holcicka je sice z dvojcat, ale to asi neni nejaky velky rozdil. Kdyz se narodila mela 2,88kg a 44cm, z porodnice jsme odchazeli s 2,5 (hodne zvracela a chteli si ji tam nechat kvuli zloutence, ale ja jsem ji chtela domu,protoze jsem se tam stresovala a doma se to rychle zlepsilo :) ) v tech 5.mesicich mela kolem 5,8 kg a 63 cm, to se jim jeste zdala v norme, pak ale zacly rust zoubky a nechtela vubec papat. v 8m mela 6,8kg a sestre se to nelibilo,tak nas objednala na prevazovani. Pak se ale dva doktori shodli, ze je proste drobounka po tatinkovi a navic je strasne aktivni (lezla v 6m a chodit zacala kolem 10m). Ted ve 13 m ma kolem 8,5 kg, ale je to stastna, vysmata holcicka, na ktere je videt, ze ji nic nechybi. Proto nas uz prestali uhanet k doktorovi a ja se prestala nervovat, ze ma dny, kdy ji min. Nektere deti jsou proste mensi, pokud neni mrzuta a plactiva, nevidela bych v tom problem, kdyz i doktori v tom problem nevidi :) jinak ja kojila jen chvilku a brzy jsme presli na Nutrilon. Ale boj s jidlem byl od narozeni..

  • My trochu řešíme nižší váhu teď, ale nic tragického. Pořád je to v pohodě. Když se narodil, měl pěknou váhu 3290g, do 6 měsíců plně kojený, na 6měs. měl váhu 6,7kilo a teď na necelých 11 měs. jen 8,1kg. Přikrmujeme od 6měs., v současné době 3-4 jídla denně, pořád kojím. Dnes jsem byli na odběru krve na KO a JT, jestli je v pořádku. Ale jinak se zdá být spokojený, veselý, hodně čilý, dobře jinak prospívá (psychomotorický vývoj) i brebentí pořád, takže já to moc neřeším. Dr. se to zdá málo ta váha a manžel to trochu řeší. Já třeba se narodila na 2,8kg, kojená jsem nebyla a na roce jsem měla 9kilo. Náš malý bude asi po mě. Nevím. Ze svého okolí znám spíš extrémy, buď tlustá miminka, nebo naopak hubeňoury na 11měs. se 7kily (holčička) a na roce s 8 kily (chlapeček). Uvidím, jak dopadnou testy, ale starosti si nedělám. Jinak je to zdravé dítě, aspoň se nemusím tahat s těžkým miminem. ;-)

  • ahoj, já porodila skoro 4 kilové dítě, do roku přibýval krásně a taky krásně jedl, po roce se rozchodil a jíst přestal a je to bída. Za tento rok přibral pouze kilo, je hubený, ale zase o hlavu vyšší než děti jeho věku. Jeho otec je ale taky na chlapa hubeňour a má veliké problémy s přibíráním a velice lehce hubne při stresu a při nemoci. Malý to bude mít po něm.
    Přestala jsem řešit synovu váhu, je to čilý, spokojený kluk, kterému nic nechybí. Paní doktorka mě sice tak trochu straší možnou celiakií, ale já si myslím, žemu nic nebude, jen bude prostě drobek. Stejně staré děti bývají běžně o 3 kila těžší a udělanějsí, ale to zase záleží i na tom, jak má kdo konstituci těla. Ne všechny děti jsou stejné a tak jako jsou některé děti už pčíliš tlusté, jiné jsou hubeňourci. Hlavně když nehubne a přibírá aspoň trošku.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist