Neplacené volno

Otázku položila: Anonymní uživatelka #425349 5.5.2021 23:00

Ahoj všem, mám dotaz. V práci mě donutili podepsat neplacené volno, protože mi tento měsíc nedali moc směn a nemohla jsem kvůli tomu odpracovat tolik hodin, kolik mám. Teď jsem se ale dočetla na internetu, že se takhle neplacené volno používat nemá, ale mají mi dát na výplatu překážky kvuli covidu a normálně doplatit zbytek (jelikož naše práce byla 14 dní v tomto měsíci ještě zavřená). Teď zpětně vím, že jsem hloupá, že jsem se nechala donutit to podepsat, každopádně cesta zpátky už žádná není, že? Já už totiž přemýšlela, že bych je za tyto podvody někam nahlásila, není to poprvé a třeba by mi to potom museli i tak doplatit? Co si o tom nyslite? A kam je případně nahlásit? Finanční úřad? Přišla mi totiž původně výplatní páska s plnou výplatou, kde byly napsaný překážky ale nakonec si to asi šéf rozmyslel. 🤦‍♀️ Tak jsem přemýšlela, že bych to použila jako důkaz. Děkuji vám za všechny rady a komentáře.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • No myslím si, že tím podpisem se asi vše pokazilo, ale pokud byste jim to nepodepsala, tak by to asi šlo nějak řešit - přes právníky díky té výplatní pásce. Ale podpis je vždy zvtrzující :(

  • Nahlasit...
    Ja uz jsem asi duveru ve statni organy ztratila.
    V r. 2004, muj druhy zamestnavatel v zivote, mel obdobne praktiky. Vynucovani podpisu ke kde cemu, vuci klientum se taky choval nelegalne.
    Nahlasila jsem to na urad prace, dolozila co bylo treba.
    Suma sumarum, urednice prisly na predem ohlasene setreni po temer roce od nahlaseni! Daly si se sefem, majitelem firmy, kaficko a dortik a pan dobre obleceny anerican jim vysvetlil, ze jsem blba mlada nana. Nic vic. Ani jedno lejstro bezkoumaly, proste nic. Tim to haslo.
    V te dobe uz jsem tam nepracovala. Vim to jen pres tetu, ktera shodou okolnosti pracovala ve firme, jenz mu delala ucetnictvi a ucetni (prima nadrizena me tety) byla i jeho tlumocnici a toho setreni se ucastnila.

    Tim chci rict, ze na pomoc uradu bych nespolehala.

  • Francy6.5.2021 9:41

    Když jste v práci tak moc nespokojená, tak si najděte jinou. Oni mají podepsaný papír, teď s tím nic neuděláte. Pokud půjdete cestou nahlášení apod., tak se s tou prací můžete rozloučit rovnou a bez odstupného. Zaměstnavatel si vždy nějaký důvod najde.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist