Nepatřím do rodiny

Otázku položila: Anonymní uživatelka #440679 16.4.2022 11:45

Ahoj je mi 14 a asi se potřebují spíš vypsat než řadu už nějakou dobu mám pocit že nepatřím do naší rodiny prostě se cítím navíc ještě máma z její přítelem (můj táta umřel) budou mít dítě už několik měsíců se o ničem jiném nemluví a mě každý jen říká ať jsi zvykám na to že se budu starat o zvířata sama to dělám už teď mamka vždy jen řekne nějakou výmluvu ale když cokoli řeknu jsem nakonec ta líná já (netvrdím že mamka je líná) ale prostě vždy když řeknu ne nebo že prostě už fakt nemůžu tak se pak dozvím od babičky že jsi mamka stěžovala a potom mi všichni kážou o tom jak jsem umíněná líná nevděčná atd...........předem díky za každou odpověď

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik16.4.2022 12:32

    Je ti 14 let a maminka tě bera jako osobu, která se dokáže sama o sebe postarat. Maminka se teď připravuje na miminko, o které se bude muset starat 24 hodin denně a maminka už nebude nejmladší a o to těhotenství bere více sil (zvracení, změna hormonů, přibývání na váze, bolení zad, nohou). A prostě starání o zvířata teď závisí na tobě. To jak se teď maminka cítí, se dozvíš, až budeš sama těhotná A samozřejmě i nějaký vděk za to, že se o tebe starala a stará bys měla mít. Ani nevíš, kolik peněz jsi stála a stojíš. To každé dítě bere jako samozřejmost. Pokud máš pocit, že nepatříš do rodiny, tak to mamince řekni. Ona totiž komunikace je základ v každém vztahu. Když jí to řekneš, uvidíš, že se vztahy zlepší. Maminka ti do hlavy nevidí a když to neřekneš, tak to přeci nemůže vědět. Věř, že já jsem už od 10 let musela umět vařit, žehlit, pomáhat babičce a dědovi na polích, skládat a štípat dřevo, sbírat brambory, hrabat seno, pomáhat na zahradě, chodila jsem na brigádu sbírat chmel a pomáhala rodičům v obchodě. A teď jsem za to vděčná, protože si umím v životě poradit.

  • Ahoj, rozumím ti. Příchod sourozence je už tak dost náročný, u tebe ještě víc, jelikož se jedná o nevlastního sourozence. Nevěřím, že bys byla líná, na řeči rodičů nedej, to jsem také poslouchala neustále v tvém věku, jak nic nedělám, přitom na rozdíl od svých vrstevníků jsem toho dělala hodně. Držím palce.

  • Antigona16.4.2022 21:08

    Já si myslím, že jsi šikovná. A je jasné, že se cítíš trošku odsunutá, když má tvoje maminka nového muže. Ale věřím, že maminka tě miluje. Na miminko se možná chystá a sama má obavu, jak to bude zvládat. Ono taky kdoví, jestli nějaké mimino bude :-D Jestli ti i babička káže, jak jsi líná, tak chápu, že tě štvou. Taky by mě štvali. Já teda mám syny, ale rozhodně nejsou tak pracovití jako ty. Ani já jsem v tom věku nebyla. Kdyby se u vás přece jen to mimino narodilo, tak k nám si můžeš klidně přijet odpočinout. Budeš vítaná. Zvu tě.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 712 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist