Nepacení alimentů a kam to hlásit

Otázku položila: Anonymní uživatelka #398969 26.2.2019 11:51

Zdravím holky, prosím o radu. Loni jsem podávala trestní oznámení na bývalého, který mi neplatí výživné na dceru. V lednu přišlo soudní rozhodnutí, že dostane půl roku ale s dvouletou podmínkou, během které mi musí zaplatit dluh na alimentech. Nicméně neplatí dál. Kambto mám dál hlásit? Na soud? Policii? Sociálku? Chci to dát i na exekuční. Ale teď momentálně řeším, kam hlásit, že dál neplatí. Děkuji za odpovědi.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • To je nejake trestni rizeni ne? Podle toho by mel mit ted dva roky na to to zaplatit. Pokud nema jasne stanoveny zpusob (napr splatky v konkretni vysi), ma na to ty dva roky a nahlasit to muzete az po uplynuti te doby. Muze to zaplatit klidne cele az 24. mesic. Pokud nezaplati, pujde sedet. Coz si asi moc nepomuzete, kdyz stejne neplati.
    Mezitim by vsak mel platit i bezne mesicni alimenty. Pokud neplati ty, tak na soud zase s temi, se kterymi je v prodleni, nemuzete ho udat za ty, o kterych soud uz rozhodl (byvala meho brachy ho udavala kazde 3 mesice, ale kde nic neni, ani soud nebere...).
    Mozna se tu ale najde nekdo, kdo ma konkretni zkusenosti...

  • Kdyz je to poruseni soudniho rozhodnuti, tak bych predpokladala, ze na ten soud.
    To si teda myslim, zkusenosti s tim nemam....

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist