Není to trapná brigáda?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #53010 24.4.2012 16:30

Dobrý den, chtěla bych se poradit...mám možnost mít brigádu. Jen mi přijde že je ,,trapná".
Jedná se o to, že bych měla být v obchodním domě (prior/korál) a lákat lidi na to, že jim změříme zdarma tuk v těle. Prostě si někoho odchytit a jestli by souhlasil, tak ho zavést do provozovny v obchodním domě.
50,-/hod + 30,- za každého člověka.
A je mi prostě blbý tam stát, páč tam projde denně hodně lidí, tak aby tam nebyl někdo známej, spolužák, učitel atd... Cítila bych se asi blbě. A taky abych tam nestála třeba 3 hod. a nepřivedla nikoho, abych nebyla za trapku před vedoucí. Ale ty prachy by se mi šikly.
Co myslíte vy?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já jako taky nemám ráda takové nějaké obtěžování na ulici apod., ale pokud Ti je málo let a peníze potřebuješ, neváhala bych. Sice je fakt, že takoví korpulentní lidé, těm to asi bude hloupé a možná budou i hnusní, ale já sice mám pár kil navíc, ale docela bych toto zdarma uvítala, aspoň bych věděla, jak na tom jsem :)
    A před známými bych se necítila špatně, brigáda, jako brigáda a podle mě je to fajn, kdykoli můžeš přejít do jiné části toho obchodního domu a známým ,,utečeš" :)

  • Trapná netrapná, práce je práce... Bych se vykašlala jestli je to trapné, pokud jinou nemáš ber co je.

  • Osobně bych takovou brigádu nebrala, protože nejsem typ, který by lovil lidi, aby jim něco nabízel (zvlášť když většina těch lidí o to třeba vůbec nemá zájem). Ale záleží na tobě, jaká jsi ty. Jestli už teď ti to přijde blbý, tak bych do toho být tebou asi nešla.

  • Tak to si musíš rozmyslet asi ty sama, jestli ti to za to stojí :) Nevím, kolik ti je let, jaké máš pracovní zkušenosti a pracovní možnosti, ale já bych třeba do takovéhle práce nešla. Samotné je mi nepříjemné, když mě někdo takový otravuje v obchoďáku, já jsem ráda dělala třeba inventury, nebo jsem dělala pomocné administrativní práce ve firmách, na veřejnosti jsem maximálně dvakrát rozdávala letáky. A když je ti nepříjemné, že by tě u toho někdo známý viděl, tak ti ta práce asi taky vnitřně nepřijde úplně dobrá, ne...

  • V jednom obchodním domě v našem městě taky takto lákají kolemjdoucí na bezplatné měření tuku v těle. Stačí se chvíli usadit na lavičku a pozorovat to - paní si záměrně vybírá osoby s nějakým tím kilem navíc a většinou od těchto lidí slyší zamítavou reakci. Chodívám kolem docela často a jen párkrát jsem viděla, že někoho "ulovila". Pokud nejsi typ, který má dostatečnou přesvědčovací schopnost, asi tě to dlouho bavit nebude, někdy jsou reakce těch lidí docela ostré a to pak člověku ubírá elán do práce ...

  • záleží na tobě, prachy se šiknou (zvlášť pokud člověk třeba studuje), ale osobně bych taky takovou brigádu nebrala. tyhle brigády (třeba ještě doplňování zboží) jsou obvykle velmi krátkodobá záležitost (co se odpracovaných hodin týká), takže ani těch peněz z toho nakonec moc není. Kdysi (bylo mi 17) jsem zkusila doplňování zboží (zpočátku za velmi slušných podmínek) a když jsem později zjistila, že za zničená záda mám 500,- za měsíc, sekla jsem s tím. Vydržela jsem to 2 a půl roku, pak jsem začala doučovat češtinu a němčinu a to už byly jiné příjmy.
    Ve zkratce - pokud ti to připadá trapné, nešla bych do toho, navíc většina lidí se ti velkým obloukem vyhne, takže je opravdu slušná pravděpodobnost, že tam budeš hodiny stát jak špatně vyřezanej svatej ;-)

  • Martasek8924.4.2012 17:26

    Já osobně bych do toho taky nešla. Nejsem ten typ, co by měl oslovovat lidi a něco jim "nutit". Pokud se na to necítíš, nejdi do toho. Ale jde o to, zda jde hlavně o ty peníze - když je člověk potřebuje, tak bere cokoliv, nebo je to jen přivýdělek, ale zvládneš to bez něj.

  • Ahoj, tak já osobně bych to dělat nemohla, nemám ráda, když mě někdo s něčím otravuje a nebo mě do něčeho nutí, tak proto bych to dělat nemohla. Ale záleží na tobě. Ale pokud už teď Ti to připadá trapné, tak si myslím, že se ti to líbit nebude. I když podobné věci odmítám, tak se snažím být slušná, ale nemyslím si, že všichni lidi jsou slušní, někdo tě taky může poslat někam. A tak záleží na tobě, jestli Ti to nebude vadit.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 225 otázek, kterým se dostalo 271 593 odpovědí a 409 751 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist