Nemám ráda lidi

Otázku položila: Anonymní uživatelka #531614 31.5.2023 20:50

Už asi dva měsíce se mi zhoršují nálady ve škole. Ikdyž si dám třeba ráno jógu, nebo meditaci k tomu, abych se měla dobře a příjemně, tak mi to stejně nevydrží dlouho, vždycky mi to příchod do školy úplně pokazí, vadí mi ti lidi. Jsou strašně hluční, neuvěřitelně křičí, řeší blbosti, nevím proč, ale štve mě absolutně všechno, co řeknou nebo udělají, opravdu všechno, už nevím, co s tím mám dělat. Minulý týden to bylo strašné. Měla jsem časté chutě brečet, pořád jsem to zadržovala, ale jendou jsem to nedokázala, ani jsem nestihla jít na záchod. Když se mě učitelka zeptala, co se se mnou děje, začala jsem plakat. Rychle jsem vyběhla na záchod, dokud tam nidko nebyl a začala jsem hystericky plakat, nejdivnější na tom je, že ani nevím proč. Ano asi je to kvůli mým problémům, že nedokážu vystát ty lidi, ale ten den začal v pohodě, dala jsem si ráno sprchu a jógu, cítila jsem se v klidu, docela uvolněná, ale zničehonic jsem měla úplně na nic náladu jako každý den ve škole a začala jsem tedy bezdůvodně plakat. To mě tedy nějak vyděsilo a fakt se bojím jít do školy, strašně moc. Od pondělí jsem byla nachlazená a zítra už mám jít do školy. Vůbec na to nechci ani myslet, už úplně slyším ten hluk, ten křik, který vydávají, protože se asi nedokážou jinak bavit, než jenom křikem. Vadí mi jenom přemýšlení nad tím, že s nima musím trávit v jedné třídě, být s nima v jedné místnosti. Nevadí mi jenom ten křik, ale taky stylem jak mluví, co říkají, jaké mají myšlenky, čemu se smějí a další věci. Připadají mi strašně blbí, smějí se absolutním blbostem, smějí se tomu, když někomu řeknou nečum, hlavně když to řekne samozřejmě nejoblíbenější kluk ve třídě, tak všichni vybuchnou smíchy, nechápu to. Taky je mi vůbec nepříjemné s nimi mluvit, někdo chce se mnou mluvit a já už hlavně chci, aby šel pryč. Opravdu o to nestojím. Bojím se, že to bude čím dál tím víc horší, nechci se kvůli nim trápit a vůbec se bát jít kvůli nim do školy. Ale musím říct, že mě neštvou a nejsou mi nepříjemní všichni, ano ve škole jo, ale mám přítelkyni, kterou strašně moc miluju. Bohužel není v mojí škole, už je na střední a já tedy nemám ve škole nikoho. Chtěla bych mít aspoň jednoho kamaráda, ale jsem strašně vybíravá a připadá mi, že nikdo takový na škole není, je buď jenom v mých představách nebo na sociálních sítích někde úplně mimo mě. Jenom mi přijde, že mi jednoho dne úplně ve škole hrábne, toho se bojím a jestli se to stane, tak uvažuji o odbornou pomoc. Opravdu nevím, jeslti to do prázdnin zvládnu. Strašně moc nechci zítra do školy, strašně mi to ubíjí psychiku a radost. Proto se chci zeptat a svěřit se někomu, třeba mi poradí.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Řekni to rodičům a začněte to řešit s odborníkem. Bude to pro tebe nejlepší řešení .

  • Také doporučuji konzultaci s odborníkem. Možná je to nějaká forma hypersenzitivity - přehnaná reakce na vnější podměty, kterou nelze rozumem ovlivnit. Mám podobný problém jenom s určitým druhem zvuků a i tak je to děs v některých situacích.

  • Co se týká řešení hluku o přestávkách, určitě můžou pomoct Noise Cancelling sluchátka. Moc doporučuju, já je používám v práci, abych neslyšela rádio (pořád hrají to samé a už mě unavuje to poslouchat furt dokola) - a funguje to parádně.

    Pokud to má přehlušit i to, co si lidi okolo povídají, tak doporučuju si do nich pustit nějakou muziku, co máš ráda :)
    Pokud muziku, kterou máš ráda, sneseš i hlasitější - tak by to mělo fungovat primovně, i když kolem lidi řvou jak blbý :)
    Když náhodou ne, tak to aspoň jejich povídačky utlumí :)

    Jestli ti kolektiv nesedl - to se může stát. Já se na základce taky neměla moc s kým bavit... Neměli jsme stejné témata hovoru. A taky jsem nejásala, když se se mnou někdo chtěl moc bavit (jsem silný introvert a neužívám si pozornosti ostatních) - raději jsem byla v klidu a v pohodě, bez sociálního tlaku a bavila se po svém.

    Chuť brečet v některém období v měsíci u ženy přichází mnohem častěji - nebylo to cca týden před menstruací? V ten čas může být žena nevrlá a plačtivá – docela doporučuji vysledovat, jestli to nezhoršuje negativní pocity. Pak se s tím žena může naučit nakládat a brát to jako fakt a nehroutit se z toho, že se zase cítí hůř.

    Nemáte ve škole knihovnu či něco takového – nějaké klidnější místo, kde by se daly trávit přestávky?
    Některým žákům dovolují i trávit přestávky v kabinetu, když požádají a je k tomu relevantní důvod – možná by se to dalo zařídit i na tvé škole :)

  • Jo a jestli piješ kávu (nebo něco obdobného s kofeinem), tak bych jí na čas vysadila a zařadila bych místo ní bylinkové čaje... záleží na tvé citlivosti na bylinky, ale mě teda vždycky zaberou...

    Mohu doporučit na plačtivé dny především třezalkový čaj (ale ten lze používat, jen pokud nepoužíváš hormonální antikoncepci) - ten je skvělý - říká se mu přírodní antidepresivum a opravdu klidní nervy... když je má člověk pocuchaný, tak může hodně pomoct :)
    Pak mi taky funguje Čaj na spánek a nervy od Teekane a heřmánkový čaj taky neurazí :)

    Přišlo by mi to jako dobrý doplněk k té józe a meditaci, prevenční faktor.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist