Neklidné dítě

Otázku položila: Anonymní uživatelka #83859 2.2.2013 22:30

Dobrý večer! Můj čtyřměsíční syn je poslední dobou neustále neklidný. Kdykoliv má hlad, chce vyměnit plínku nebo zůstane v místnosti sám, tak začne kňourat a násilím tlačit ze sebe brek. Zní to, jakoby chtěl zvracet. Ve chvíli kdy na něho promluvíme nebo spíš víc pomáhá vzít ho do náruče, tak je klid. Docela mě to vyčerpává. Sotva si dosednu na WC nebo začnu vařit a on v tu ránu začne s křikem. Myslíte, že si tak jen vynucuje pozornost nebo ho může něco bolet? Teplotu nemá a do třech měsíců jsem mu dávala Infacol proti kolice. Přestalo mu to chutnat, tak už mu to nedávám. Ale zase mu dávám feniklový čaj - zhruba 15ml denně. A sama ho piju od jeho narození. Plně kojím. Nebo myslíte, že už mu nestačí mateřské mléko? Syn už váží bez mála 8kg!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Na to, aby si vynucoval pozornost mi přijde ještě malý, to začínají zkoušet až tak kolem půl roku. Nejspíš jenom nechce být sám nebo ho fakt něco bolí. Zkus jemu i sobě nasadit nějaký probiotika a kojit nedřív po třech hodinách, aby měl dost času na trávení. Tím pravidelným kojením mu začneš zároveň pomalu nastavovat režim, což mají děti rády a jsou pak klidnější. A pokud potřebuje tvoji společnost, tak s tím asi nic nenaděláš, je to holt malý miminko, který potřebuje cítit mámu. Jestli máš šátek, tak ho zkus nosit v šátku, je to pohodlnější než ho tahat v náručí, zvlášť pokud má už 8 kg a něco málo se u toho dá i udělat. Je to vyčerpávající, ale je to daný jeho věkem, čím bude starší, tím to bude lepší, uvidíš...

  • Nám to taky začalo ve 4 měsících a je ten častější kontakt by mohl pomoct. Např. syn mi nikdy neusnul se mnou v posteli a teď večerní pomazlení v posteli a následné uspání u kojení vítá :-). My měli problém i v noci. Často se ozýval jen proto, že chtěl zvednout a pochovat a nebo chtěl pohladit, uklidnit nebo být chvilku u prsa. Teď po 14 dnech se to zdá lepší, ale teprve druhý den, takže to zatím nevidím definitivně :-). Taky jsem se bála nedostatku mléka, ale za týden mi přibral 200 g, což je známka, že nestrádá. A navíc přes den k tomu prsu tolik nechtěl.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist