Nejspíš miluju nejlepší kamarádku

Otázku položila: Anonymní uživatelka #408871 20.10.2020 8:31

Ahoj holky,
No jak už z názvu asi vyplývá, jsem nejspíš zamilovaná do své nejlepší kamarádky. Nebo mně to tak aspoň přijde.. Neustále na ní myslím, nedělá mi dobře, když slyším o jejím bývalém, o někom koho má ona ráda romanticky, (s jejími kamarády tenhle problém nemám). Nedokážu si bez ní představit budoucnost. No a taky se mi už dvakrát zdál sen o tom, že se líbáme, že se navzájem milujeme. (Vždycky jsem se pak samozřejmě probudila neskutečně šťastná a pomalu zjišťovala, že to byl jen sen, ne realita.. a následně jsem byla sklíčená..)

No a jestli je to pravda a opravdu jí miluju, tak nevím co s tím, protože ona je dost určitě na kluky, Nechci o ní přijít, ale na druhou stranu si říkám, že buď o ní přijdu a nebo budu muset trpět to, že má ráda někoho jiného, jenže to mě rve srdce. Když takhle žárlím, vyvolávám zbytečné hádky a vlastně jí tím dávám jen za vinu, to že ona na ty holky není. Nemůžu se o tom s ní bavit (nebo aspoň nechci, protože vím, že tím stejně nic nevyřeším), ale zároveň to nechci říkat ani nikomu jinému.. Nejsem si svou orientací natolik jistá, nechci dělat unáhlené závěry. Jenže já prostě nevím, co s tím. Mám pocit, že už to nejde, že to nevydržím, ale nechci naše přátelství ukončovat jen kvůli tomu, že k ní mám city. (Protože to já prostě neovlivním do koho se zamiluju a přijde mi to škoda, že by kvůli tomu naše přátelství skončilo).

No a vás se chci teda zeptat, co si myslíte.. Opravdu jí miluju? A jestli jo, co s tím mám dělat? Nechci se smiřovat s tím, že jen kvůli tomu, že k ní mám city, se jí musím vzdát. Jo a je mi 18 let.

Všem předem děkuju za odpověď, a jejich názor.

Jo a ještě bych chtěla doplnit, že něco podobného se mi už dřív stalo. Když mi bylo 15, cítila jsem něco podobného ke své kamarádce ze školy, ta ale měla kluka, tak jsem jí o tom nikdy neříkala. I když tehdy jsem své pocity házela na pubertu, na to, že jsem moc mladá na to, abych si mohla být jistá tím co cítím, co když je to jen nějaké poblouznění. No a naše přátelství se stejně rozpadlo, když jsme obě v devítce přestoupili na jinou školu, dost daleko od sebe. Jasně, byla jsem smutná, ale během roku jsme se s tím nějak smířila, i když ono to furt trochu bolí.. Ale už se z toho nějakou dobu nehroutím.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • To se může stát každému, že se zamiluje do ěnkho, kdo jeho city neopětuje. Také se mi stalo, že jsem se zamilovala do jednoho velmi dobrého kamaráda, ale nevyšlo to (sice byl na holky, ale ne na mě). Nějakou dobu to bylo divný, protože jsem k němu pořád něco cítila. Snažila jsem se nevyhledávat kontakty, protože to pro mne bylo dost náročné.
    Ale pak jsem si našla jiného kluka. Porád jsme dobří kamarádi a nyní už je to zase v pohodě se s ním vidět. Jestli ej to kámoška a už ses jí s tím stejně svěřila, tak určitě pochopí, když si s ní třeba nebudeš nějaký čas chtít vídat. ZKus se poohlédnout, jestli tě ve tvém okolí nezaujme ještě někdo jiný ať už to bude holka, nebo třeba i kluk. Neboj, srdce máme dost velké na to, aby v něm mohla být láska k více lidem, jen jsou různé druhy lásky, a někdy není úplně lehké je rozlišit, nebo začít mít rád trochu jinak. Držím palce!

  • interstellar20.10.2020 12:33

    Platonicky zamilovaná asi budeš ;-), ale raději to kamarádce neříkej. Je víc než pravděpodobné, že by city neopětovala a začala se držet od tebe dál. Platonické zamilování časem přejde a je škoda ztratit dobrou kamarádku. Raději se třeba poohlédni po potencionální přítelkyni (ale jako partnerce hned od začátku - tzn. že by byla taky na holky).

  • Nemiluješ. Jen ji máš strašně moc ráda a tím te přitahuje. Časem se ti ale otevřou oči uvidíš... Měla jsem stejnou zkušenost... Velice mne bolela , ano přátelství skončilo.. a mě svítlo, že to bylo celé blbost... Vdala jsem se, mám děti. A pratelstvi se znovu obnovilo.... Jenže já vůbec nechápu už jak jsem mohla k ní něco cítit. Prostě v tom dospívání jsou ty city emoce dost zrádné...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist