Nefunkční štítná žláza

Otázku položila: Bývalá uživatelka #149783 11.4.2018 16:24

Ahoj, včera jsem se dozvěděla z výsledků o tom že mi nefunguje správně štítná žláza, k endokrinologovi jsem objednaná až 3.8.. A tak mě zajímá hodně otázek, které nemám komu položit aby mi na ně odpověděl. A tak to zkusím tady. Četla jsem toho spousty na internetu, ale píše se pořád to samé do kola.
A tak se ptám, když chci mít děti a budu se léčit, jaké jsou doopravdy skutečnosti, že se dítě narodí s nízkým IQ, poruchou soustředěnosti nebo další mnohem horší nemocí?
na gynekologii jdu až v úterý a tak se ptám, budou mi do toho srpna dodávat hormony abych měla menstruaci?
Nevím v jakém je to stádiu nebo co se bude dít.
Budu ráda za jakoukoliv informaci ohledně nefunkční štítné žlázy, může to být i informace, na kterou jsem se nezeptala.
Jsem z toho dost nervózní a tak mě zajímá vše.

Zatím děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj také mám problémy se stitnou zlazou mám ms jen půl dne ale vždy zpoždění byla jsem na endokrinologii a tam jsem dostala léky a pokud se to nespraví jdu na operaci.stitna zlaza mi produkuje hodně hormonů až se zadychavam a víc mi tepe srdce.takže buď v klidu dá se to řešit lekama.jen mě teď nedoporucujou otěhotnět jedno dítě už mám.na gyndu jdu taky tak nevím jestli o tom říct.

  • Risu11.4.2018 18:03

    Pokud budes brat leky na srovnani hladiny hormonu, tak na tom budes stejne jako ostatni.

  • buccaneerka211.4.2018 18:47

    Já nemám štítnou žlázu vůbec, což je asi totéž, jako když ti nefunguje. Vůbec to nemá vliv na menstruaci, měla jsem ji stále pravidelnou, před operací i po ní. Co se týká řečí o problémech s otěhotněním, tak jsem otěhotněla napoprvé, když jsme chtěli, takže taky žádný problém. Co se týká změn v životě, tak musím brát jednu malinkou tabletku ráno na lačno a potom dvacet minut nejíst a 4x za rok jít na odběry, jestli mám správnou hladinu hormonů. Když je všechno v pořádku, mám všechno jako zdravý člověk. Ty tabletky úplně nahradí funkci štítné žlázy, takže se dá žít úplně normálně až na tu malou tabletku.

  • Ahoj, také mám sníženou funkci štítné žlázy, ale jen za hranicí, zatím nic hrozného, nikdy jsem neměla problémy s menstruací, až s otěhotněním, protože mi špatně dozrávali vajíčka a hlavně to bylo v mé hlavě, řekla bych.... nicméně první dítě jsem počala po 9 měsících, což je krásné, vzhledem k tomu kolik měsíců až let tu ženy na dítko čekají. Neřekla bych, že by syn, teď už skoro 3 roky, měl nižší IQ nebo poruchu pozornosti, mluví plynule už přes rok a pusu nezastaví, všemu rozumí, je velice chápající, dokonce mi to říká i okolí, když jim odpovídám na otázku kolik je malému let. A poruchu pozornosti též nemá, vydrží si se mnou dlouho prohlížet knížku nebo číst, malovat, sám si skládá nebo hraje i přes hodinu a nikoho k tomu nepotřebuje a na tv se taky vydrží dívat.......jen neposlouchá, ale to je výchovou :-D. Teď jsem podruhé těhotná, opět beru léky, ale opět jen proto, aby nemělo štítnou žlázu miminko a já měla dostatek potřebných hormonů a uvidím, zda i druhé dítko bude tak vnímající a chápající :-)

  • hiuhi11.4.2018 18:30

    Problemy se stitnou zlazou mam uz nekolik let. Pokud to mas dostatecne kompenzovany lekama tak nehrozi komplikace tehotenstvi a potize mimca. Mam dve zdrave holky takze asi tak. Je to jen o tom chodit na kontroly a hlidat si to v tehotenstvi...

  • Štítná žláza se nesmí podceňovat. Já se s ní taky léčím, beru ráno prášky a teď jsem tehu. Vše je v naprostém pořádku. Gynekolog ti poradí a řekne jak dál. Pokud by si otěhotněla tak si zajít k Dr.na žlázu a říct že si těhotná a hned tě musí vzít. Taky jsem volala a sestra za tři měsíce a já že su těhotná no tak za tři dny a Ok

  • Na tyto problémy je skvělá hormonální jóga. Tím samozřejmě neříkám, abyste nešla na endokrinologii, jen je to skvělá doplňková "léčba" a třeba časem zjistíte, že prášky už dále nejsou potřeba.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 515 odpovědí a 409 718 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist