Nedokážu se zamilovat

Otázku položila: Anonymní uživatelka #364312 29.7.2019 17:27

Ahoj, možná tento problém bude pro někoho znít jako kravina, ale mě to trápí už hrozně dlouho a potřebuji se z toho vypsat.
Vždycky, když se začnu s někým stýkat a začíná se to schylovat k tomu, že by to mohlo být víc, než randění, tak hodím zpátečku a s tím člověkem se už vidět nechci. Nevím, proč se mi to děje, ale připadám si hrozně. Je mi těch kluků pak hrozně líto, protože jim nedokážu vysvětlit, proč už s nimi nechci nic mít. Vím, že to zní jako dětinská věc, ale mně to připadá jak nějaký prokletí, to berte samozřejmě s nadhledem, ale opravdu už nevím, co si počít. Když slyším kamarádky, jak vypráví o svých klukách, jak je milují a jak jsou s nimi šťastné, tak já jsem tohle bohužel nikdy nezažila, nevím, co to znamená někoho milovat, protože mi to city ani nechtějí dovolit. Baví mě randit s klukama, ale to je tak všechno. Abyste to zase nepochopili špatně, nikdy jsem s klukem nezašla dál, než k líbání, takže nějaká promiskuitní koketka taky nejsem.
Jen když randím s klukem a začíná to být vážný, tak mě začne trochu odrazovat, i když je sebevíc hodnej a nic mi neudělá. Bojím se, aby si pak o mě nezačali myslet, že je jen využívám. Zajímalo by mě, jestli jste si tímto některá taky procházela a pak se to prolomilo nebo jsem jediná divná a zůstanu navždy sama. Jinak mi je 20 a myslím, že v tomhle věku bych už měla mít rozum, ale já si opravdu nemůžu pomoct :(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik29.7.2019 17:49

    Ahoj, spíše bych řekla, že máš strach ze vtahu, že ti někdo ublíží, když si někoho pustíš blíže k tělu. Až potkáš toho pravého, tak se to určitě zlomí. Pak je tu ještě jedna rada, zapracuj na své psychice. Každý večer si řekni, že již nechceš být odtažitá, že to chceš změnit a až potkáš opět nějakého kluka půjde to snadněji. Říkej si něco v tomto smyslu a uvidíš, že to půjde.

  • HaSha29.7.2019 18:13

    Chovej se, jak je ti přirozené. Myslím, že nad tím příliš moc přemýšlíš, když si děláš kamarádky, taky je přeci nejdřív musíš poznat. Určitě se nesrovnávej s ostatními, každý jsme jiný, zbytečně tě to nažene do něčeho, co zjistíš, že tak neprožíváš. Až se opravdu zamiluješ, bude to jiné, a když tomu člověku dáš šanci, abyste se poznali, může přijít i láska. To je k tomu citovému, jak se postavíš k tomu fyzickému je ale taky jen tvoje věc. Tvoje tělo. Přece si nebudeš vyčítat, žes někomu "nedala" jen proto, že za tebe zaplatil na rande. Navíc člověku, který tě bude mít opravdu rád, se můžeš se všemi těmihle strachy a malými zkušenostmi svěřit a jednou přestat utíkat.
    A nejsi divná, i když se mi srovnávání s ostatními nelíbí, odpovím ti, že u mě se to prolomilo, ale teda ještě o pár let později než ve dvaceti.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist