Nedokážu být s někým ve vztahu, přes to, že chci

Otázku položila: Anonymní uživatelka #326039 7.5.2016 11:46

Ahoj, připadám si jak v jednom velkém prokletí :( Prostě vždy když vidím nějaký pár tak jim strašně moc závidím jejich štěstí a moc si přeji mít to samé, ale když se mi naskytne příležitost sklopím uši a prchám pryč. Hodně mých známých mi pořád vyčítá, že se chovám jak malý dítě a že mě nechápou proč tohle dělám, ale já za to opravdu nemůžu :( Třeba mi i říkají, že jen kluky využívám, avšak já vždy zkusím u každého jaký je a pak nevím, dostanu strach a už ho nechci. Já vím, že mě asi odsoudíte, ale možná si to i zasloužím..
Táhne mi už skoro na 18 a kolem mě už všichni zažili nějaký ten vážný vztah a já se vždy zachovám takhle, přitom vztah chci :\ Třeba teď se mi nedávno stalo, že jsem chtěla jednoho kluka strašně moc, všechny jsem tím otravovala když jsem o něm v jednom kuse mluvila, ale bohužel byl zadaný a teď když jsme se nějak tak spřátelili a vypadá to, že by z toho mohlo něco být tak jednoduše dostanu strach a nevím jestli s ním chci být :( Já opravdu nevím co se mnou je! Všichni ostatní tohle nemají jen já jsem asi nějaká vadná. Už opravdu nevím co dělat :(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Asi jenom nejsi na vztah připravená ;) Taky jsem byla odmala vždycky do někoho strááášně zamilovaná, ale dokud šlo o kamarády - super. Jak to ale ten kluk začal brát vážněji, tak jsem se mu začala vyhýbat (ve 14 se se mnou kluk rozešel, protože jsem se bála s ním držet za ruce :-D)... Teprve v 19 se to zlomilo a já jsem se začala cítit tak nějak připraveně a šlo to. Takže si nemysli, že je to nějaké strašné prokletí, prostě časem "dospěješ" a až zpětně si uvědomíš, jak ses změnila ;-)

  • V 18 to není tak neobvyklé. Kamarádka to takhle má a je o deset let starší, tam už v tom problém vidím. Zkus si s těma klukama nezačínat, když ucítíš, že se toho bojíš. Ono svým způsobem se budeš bát pořád, ale až zjistíš, že se bojš, ale že ti ten dotyčný zároveň hrozně chybí, chceš být s ním atp., pak je načase zkusit vážný vztah. A při prvním nepokoji uvnitř sama sebe hned neutíkej,ale zkus to prekonat. Mozna to bude jeste chvili trvat,ale uvidis, ze casem se najde ten, se kterym budes rada vazneji.

  • LoseInka12314.4.2021 12:30

    Anonymní uživatelka 326039 můžeš mi napsat sz prosím?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist