Nechuť k jídlu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #367658 11.1.2017 21:47

Dobrý den. Mám strašnou nechuť k jídlu. Nedokáži do sebe nacpat nic, jen ovoce a zeleninu. V pondělí mě chytla střevní chřipka a v úterý to bylo ok ale od té doby hsem měla jen 1 jablko, 1 kousek sekané a 3 rohlíky (od pondělí do dneška) a přijde mi to strašně málo je mi blbě že jsem v pondelí zvracela a pak už byl jen v úterý průjem. Celkově jím o dost míň než třeba před vánoci. Vyřazuji ze svého jídelníčku (ač nechtěně) třeba jídla která mi chutnala. I rodiče si toho všimli. Už nad tím i brečím protože nevím co s tím. Bojím se že z toho vyleze třeba anorexie nebo bulímie. Prosím poraďte, co delá moji nechuť k jídlu. Ps. po jídle je mi trochu blbě ale nezvracím. Je mi 12 mám výšku 149cm a vážím 39-40kg, tedy drobné postavy

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Thea1411.1.2017 21:59

    Klid, to je po střevní viróze normální. Dietní opatření je dobré dodržovat třeba i týden, nelze čekat že po nemoci bude tělo hned fungovat jako před tím.
    Já chytla tuhle střevní mrchu krátce po Vánocích a trvalo mi 14 dní, než jsem zase jedla jako před tím.
    Na podporu a nastartování trávení i chuti k jídlu doporučuji probiotika - v lékárně mi poradili brát alespoň dva týdny po uzdravení a prví týden klidně i dvojitou dávku, aby se trávení pěkně rozběhlo. Jakmile se spraví trávení, chuť k jídlu přijde sama ;-)

  • interstellar11.1.2017 22:22

    Taky je dobré jíst jen po malých porcích něco dietního a šetrného k trávení (netučné, nekořeněné a radši všechno jen vařené, co jde).

  • Jestli je to jen po te viroze, tak to se srovna. Chut k jidlu se vraci postupne

  • vanilka0712.1.2017 14:05

    Mala som tento novovir 3x po sebe, teaz mam uz 14 dni po poslednych priznakoch, ale rovnako nie som schopna nic zjest. Hlad moc nemam a ked nieco zjem, hned pridu zavrate a malatnost a pocit na zvracanie. Lieky vraj na to nie su, zacala som jest progiotika, tak dufam, ze sa mi to zrovna.
    Je potreba jest v malych mnozstvach a dietne jedla. Nic koreniste, nic tucne a niekde som citala ze je treba i vynechat sladkosti..

  • Myslim ze uz ti bude blbe aj s hladu...Musis se proste donutit na silu jogurt treba nebo tak...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist