Nečekaná svatba

Otázku položila: Anonymní uživatelka #288686 26.12.2020 20:07

Přeji hezký sváteční večer,

předem se omlouvám za anonym, ale občas sem chodí kamarádky a nerada bych, aby se nějaké informace dostaly ven příliš brzy 😊

Jde o naši svatbu s přítelem, ani jeden nejsme moc rádi středem pozornosti a chtěli bychom velmi malou svatbu v nejužším rodinném kruhu – celkem jen asi 10 lidí včetně nás dvou. Zatím nikdo neví, že jsme se zasnoubili. Napadla nás svatba jen o samotě na úřadě nebo v zahraničí, ale přeci jen bych byla raději, kdyby mě k oltáři dovedl můj táta a mamku by určitě mrzelo, že u toho nebyla. Přítelovi rodiče zrovna tak. A tak mě napadlo, že bychom uspořádali trochu jinou svatbu.

Pozvala bych rodinu na svou oslavu narozenin do restaurace poblíž našeho nového bytu, který chce hlavně babička vidět. Zašli bychom na oběd, po obědě se s přítelem nenápadně ztratili – šli se oba obléct a poté je personál restaurace požádal, zda by se mohli přesunout ven/do salonku (záleží na počasí). No a tam už by jim bylo jasné, takové malé překvapení 😊 O tomto plánu by věděla pouze přítelova mamka, která by mě líčila a česala (nic velkého) a moje sestra. Zařízení ohledně svatby – židle, stolek apod zařídí restaurace, kde se běžně oddává. Pak by proběhl obřad, poté asi kávička/něco na zub v restauraci a domů dooslavit, pojíst, nějaké svatební fotografie. Žádný shon, chaos apod. Jen obohatit jedno odpoledne s rodinou naším slibem.

Je to jen nápad, takže určitě by se musely doladit detaily. Co si o tom myslíte? Budu ráda za připomínky, které nám zatím unikají a na kterých by to mohlo ztroskotat. Pro nás se to zdá jako ideální řešení – žádné přehnané formality. Restaurace je jedna z těch lepších, takže bych všechny požádala o malinko lepší oblečení než tričko a džíny. Nejrizikovější by bylo, kdyby na poslední chvíli moji rodiče odřekli. Jsme od sebe cca 250 km vzdáleni (zatím se to nikdy nestalo, vždy na domluvené akce dorazili). Dalo by se vše takhle utajit?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Na jednu stranu zajimave, ale na druhou - hlavne i proto ze uz za sebou svatbu mam - by mi bylo asi lito mamku pripravit o takove to chystani, kdyz se dcera vdava. Myslim ze tohle by mel vedet predem kazdy rodic. Ja jsem treba zpetne stastna ze sem brala sebou mamku na zkouseni satu, nebo na vyzdobu a zarizovani restaurace, pekla i nejake cukrovi. Vim ze to budes mit hodne zkrouhnute tim ze to bude malicka svatba, ale stejne si furt myslim ze pro rodice neni takova udalost srovnatelna s jakoukoliv oslavou nebo tak, je to jedinecny okamzik... Soudim tak alespon z toho jak to prozivali nasi.

  • tweetyprousek27.12.2020 14:16

    Já za sebe můžu říct, že to je hlavně na vás, je to váš den a pokud se necítíte na velké oslavy, tak na co? jestli se máte rádi, stačí i slib před rodiči... co je komu do toho, jestli chystáte rok, nebo to je spontánní akce?
    Moje sestra se vdávala jen se svědky, rodiče pak vzali na oběd (rodiče jeho se nesnesou s rodiči našimi, takže 2 oddělené obědy a byl klid)...
    Já se vdávala spontánně, za svědky nám byl manželův bratr a kolega, doma jsme to jen oznámili a nikdo nám neřekl ani popel... je to čistě na vás jak si to uděláte, a nějaké poznámky typu: bude vám to časem líto jsou mimo, pokud nemáte rádi velké oslavy teď, tak pochybuju, že za 20 let budete jiní...
    Sousedka si vymyslela velkou svatbu, finančně se vyčerpali, během příprav se rodina rozhádala a pak na "oslavě" byla napjatá atmosféra a nikdo si to pořádně neužil... Takže myslete jen na sebe, aby vám bylo příjemně a rodina to jistě pochopí... Hodně štěstí do společného života ;)

  • My jsme ve čtvrtek rodičům řekli, že v pondělí bude svatba. Rodiče moji ani manželovi nic zařizovat nemuseli, jen jsem předem požádala svědky (sestra se švagrem). Mamce bylo nejprve trochu líto, že nepeče koláče a takové ty věci, ale nakonec byla vlastně ráda, že si to jenom užila v klidu a v pohodě. A stejně jsme se brali v době karanténních omezení svateb na 10 lidí včetně oddávajících, takže to fakt byli rodiče, svědkové, babička a oddávající.

    Jinak pokud se bojíš, že to rodiče odřeknou, tak bych to asi naplánovala na narozeniny, aby jeli na oslavu narozenin (což asi neodřeknou bez vážného důvodu).

  • za sebe říkám, jen do toho .. my měli něco podobnýho .... 25 hostů, včetně nás dvou, v podstatě jen nejbližší rodina :-) a byla to super svatba :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist