Nebude miminko tlusté? :-)

Otázku položila: Bývalá uživatelka #35934 19.1.2012 18:18

Ahoj holky, tak zas píšu. Dnes jsem byla na UZ, krvi a v TP. Na UZ mi doktor měřil šířku hlavičky, obvod bříška a hrudníku, a délku stehenní kosti. Z toho pak nějak vylezla hmotnost. Našla jsem jednu tabulku, kde jsou pro každý týden uvedeny právě tyhle míry a vše mám úplně ukázkové, i podle doktora, ale vůbec mi nesedí hmotnost. Máme 15O g a dle té tabulky by to mělo být tak max 130 g. I na jiných stránkách a diskusích píší, že je to 130 g. Tak se mi to nezdá, zda není mimi nějak tlusté.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Holky, proč pořád cpete děti do tabulek, každé mimi je originál, ke komci těhu už placenta nefunguje tak skvěle, při přenášení už se to musí i hlídat, také jde o genetickou výbavu, já mám jedno dítě hubeňoura a druhý je pořez a jí oba úplně stejně, ale má každý úplně jinou kosterní konstrukci, prostě to je jako byste šíleli, když řeknu, že moje tříleté má 100cm a váží 14kg a kamarádky stejně staré má sotva 92cm a váží necelých 10kg, což víc váží i můj 14ti měsíční syn, Přesto jsou při tom oba naprosto v pořádku....

  • Taky sem dávala dnes do poradny podobnou otázku :-D :-D :-D a taky podle tabulek mi to nesedělo dokonce nai podle ostatních holek měli sme o 100g víc než v tabulce a jinak sem byla 19+6tt a měli sme 350g. Je to ale individuální nu rozhodující bude ten ve 30týdnu :-). A kolik ste byli vy týden?

  • full.avl19.1.2012 18:24

    Třeba jsi o nějaký ten týden těhotná víc. přeci jen se to počítá podle poslední MS ne? :-)

  • Ahojky. Mě od začátku těhotenství změnili datum porodu 3x, protože na každém ultrazvuku byl o něco větší než by odpovídalo danému týdnu. Ve 12. týdnu se dělá velký ultrazvuk, kde by měli stanovit přesné datum porodu a i co se měření týče, tak je to nejpřesnější. Ale nikdy ti ultrazvuk nemůže přesně spočítat váhu miminka, protože to vyhodnocuje program na základě určitých parametrů. Sama doktorka mi řekla, že ta váha může pak kolísat až o 400 g, což je dost. Já měřím 185 cm, takže je velký předpoklad, že mimčo bude taky vysoké, to znamená, že může o proti průměru mít třeba delší stehenní kost a tím pádem vyjde váha vyšší než průměr. Rozhodně bych se tím nezabývala a byla ráda, že je miminko raději větší, než aby bylo menší. ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist