Návštěva psychologa

Otázku položila: Anonymní uživatelka #37998 12.8.2012 22:01

Ahoj,
zvažuji, že navštívím psychologa. Nemohu už dlouhou dobu sehnat zaměstnání, z čehož jsem už dost rozladěná. Mám nedostatek sebevědomí, cítím se strašně moc sama, ale zároveň mám obavy z navazování kontaktů. Mám pocit, že jsem nic pořádného nedokázala, že jsem na tomto světě neprávem. Snad se budu moci psychologovi vypovídat a trošku mě pomůže.
A jak to vlastně u takového psychologa chodí? Jak probíhá sezení (léčba)? Platí se něco, nebo jen regulační poplatek? Chci jít k psychologovi, který u nás sídlí na poliklinice, máme dam dva (klinický psycholog a psychologie). Tak k jakému? A co všechno tam budu dělat? Nějaké testy, nebo si budeme jen povídat?
A na co může přijít?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Antidepresiva se dělí na několik kategorií a mají rozdílné mechanismy účinku a nástupu účinku. Zahrnují i přírodní ( rostlinné) antidepresiva, které pomáhají při lehčích a středně těžkých depresích a nejsou návykové. Pod pojmem antidepresivum je chybné si představovat jen Neurol a podobně.Ale psychický stav klienta musí posoudit odborný lékař. Pojem deprese je totiž hodně široký. Pokud někdo do sebe lupe antidepresiva vyšších kategorií jako lentilky, tak se závislosti nedivím. ale naopak znám pár lidí, kterým antidepresiva pomohla v krizích, které už hraničily se sebevraždou.

  • JanaRad13.8.2012 7:49

    anonymko, vítám tě do klubu!!! Jsem na tom úplně stejně i přesto, že mám tři děti. Taky se cítím k ničemu, nebo spíše jako robot - umyj, ukliď, udělej, ale nic za to nečekej. Psycholožku jsem navštívila kvůli dceři, která měla menší (větší) problém ve škole. je super - dostala sjem hned domácí úkol - čeho si na sobě vážím! Dumám nad tím už týden a na nic jsem nepřišla. Jsem člověk zbytečný a k ničemu. Jsem stará, tlustá a škaredá...chjó..snad mi s tím pomůže, jak říkala....




  • Tvoje zprava mi prisla jako zoufale volani o pomoc. Nejsem lekar, ale zabyvam se alternativnim lecenim a ctenim karet, rada se podivam, jak to mas ;-). Je to osobnejsi, jestli chces, muzu Ti dat skype nebo mi napis e-mail;-)

  • Ahoj, návštěvy psychologa se neboj. Aspon trochu ze zkušeností - čas na klienta 1.5 hodiny, člověk kecá a kecá, psycholog ho občas přeruší aby se zeptal na něco, co mu není jasné. Průběžně radí co a jak, jaké by podle něj bylo asi nejlepší řešení. Jen si nejsem jistá, jestli je psycholog zrovna pro tebe vhodný. Nemůže předepisovat léky, a pro Tebe budou možná dobrá nějaká antidepresiva. co se týče placení, neporadím. Máme tu Poradnu pro partnerské a mezilidské vstahy, kde se nic neplatí. S přítelem tam chodíme "řešit" jeho ex manželku, jestli ji zabít hned, nebo ji nechat ještě chvíli žít. MMch, je to kartářka a vědma ( prý):-p..........na tyhle rady se vykašli, ta nám už toho tolik navěštila, tolik jí o nás řekli její andílci, a nic z toho se nesplnilo:-D:-D:-D:-D



  • No, ja zadna vedma nejsem a povidani s dobrym prychologem, to neodsuzuji. Ovsem antidepresiva, na to jsi prisla jak? Vytvari s enaich psychicka zavislost, znam lidi, kteri dost zkusili, nez se jich zbavili a pak, pri prvnich krizich po nich opet sahli.

    Hodne stesti, bonty :-)



  • Paklize existuji, tak maji existovat, branim se jen "predepisovani" takto na dalku a hnedle-jedle. At jsou jakekoliv kategorie, jsou pro nas jen jistym "time-outem", zkutecny problem a pricinu deprese nevyresi, je tudis potreba jit do hloubky problemu. Deprese jen zrcadli, ze se neco nedeje tak, jak by melo a naleha na reseni problemu. Paklize clovek uspokojen zmenou stavu pod vlivem antidepresiv neco v zivote nezmeni, ci nepodnikne, depresivni stavy se rychle navrati.

    Dobrou noc, devcata, krasne sniky:-)

  • Poraď se s obvoďákem. Napíše ti doporučení a nic neplatíš.

  • u psychologa si budeš povídat,dělat testy anebo odpočícat při relax hudbě je to fajn,mě pomohl

  • Být na tvým místě, tak jdu radši k psychiatrovi. Jako malá jsem byla u psychologa, asi před dvouma rokama jsem našla u mámy zprávu od něj, a napsal tam že jsem byla sexuálně zneužívaná od mého táty... tak co to je potom za lidi, když napíšou takový blbosti... Takže radši psychiatr

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist