Návrat z porodnice

Otázku položila: Anonymní uživatelka #371500 29.4.2018 14:49

Ahoj holky, asi potřebuju slyšet že to někdo měl podobně. Dnes jsem čtvrtý den z porodnice a jsem totálně vyčerpana a unavená. Nevěřila jsem, jaký to bude zahul. Manžel samozřejmě pomáhá, jak se dá ale stejně mi ten noční spánek chybí. Naše malá je spíše sovička a tak toho v noci moc nenaspíme. Věřím, že se to časem zlepší. Jen asi potřebuju slyšet nějakou útěchu :-) mějte hezký den a díky za přečtení.

  • 30.04.2018 13:26:09 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • terryk29.4.2018 14:59

    To je úplně normální, do růžová vyspala, usměvavá a spokojená maminka po čtyřech dnech doma s novorozenětem je asi tak častej jev jako mořská panna. Vždyť se ti před týdnem převrátil život naruby, místo dvou jste doma tři, přičemž ten třetí má nové a zcela nečekané zvyky a potřeby. Tobě navíc pracují hormony, máš za sebou těhotenství a porod, kterej znamená velkou zátěž pro tělo. Takže tvůj stav a pocity jsou úplně normální. Pokud tě to uklidní, za normálního stavu věci bude po šestinedělí líp. S miminkem se už hezky sladite a chvílemi i budeš stíhat a budeš se cítit jako člověk:-)

  • Jak pisou holky, uplne normalni stav :-( ja prvni sestinedeli probrecela, v poledne byla jeste v pyžamu bez vycistenych zubu apod. Neco nám tenkrat navarili babicky, manzel hodne pomahal a ja to stejne nestihala :-)
    Co ale muzu doporucit - spi, kdyz spi i prcek a na zbytek se vykasli!!! Nacerpas nejakou silu,energii a pak casem nejaky spanek vynechat a neco doma udelas a ono si to proste vsechno sedne ;-)

  • Povím ti, jak jsem to měla já. Mela jsem u porodu komplikace, malá se nedotočil a, nakonec ji na pokraji mých sil tahali ven vexem. A i přesto jsem měla po porodu energie na rozdávání. Malá byla neskutečně hodné miminko. Žádné koliky, v noci se budila po 4 hodinách, někdy i po 5. A ani přes den moc neplakala. Tak já s pocitem, že nemám co na práci, jsem 4 den po porodu při nečekaném příjezdu tchýně (bydlíme cca 160 km daleko a ona najednou zavolala, že je na cestě!) začala uklízet, vařit, prostě normálně fungovat. Měla jsem pocit, že když je malá tak hodná, že prostě musím. Celý den dobrý a večer to nastalo, šílené bolesti, horečka... Když jsem si na nátlak manžela šla lehnout dřív, v posteli jsem brečela a přála si, abych nic z toho neudělala. Abych měla takovéto "normální" šestinedělí, jako máš třeba ty, a neměla pocit a potřebu něco dělat. Dokonce jsem si doma přála mít nepořádek a plačící miminko, kterému bych se musela plně věnovat celý den. Samozřejmě když se mi druhý den udělalo líp, byla jsem ráda za to, co jsem měla, ale už jsem si nedovolila udělat takovou kravinu jako den před tím. A toto klidné šestinedělí mě hrozně rozmazlilo. Dceři se cca 8 týdnů po porodu úplně změnil režim, začala se v noci budit, plakat a mě to tvoje šestinedělí začalo až 8 týdnů po porodu. Rodina těch 160 km daleko, manžel bez možnosti si vzít dovolenou, já zvyklá na jiný režim. Po dvou dnech jsem usínala ve stoje. Nakonec jsem přestala dělat hrdinu a pozvala na víkend do neuklizeneho bytu rodiče. Mamka pomohla uklidit, uvařit, já malou vždy nakojila, nachystala a oni šli na 2-3 hodiny na procházku. A v tu chvíli jsem šla spát. Za ty dva dny jsem docerpala hrozně moc energie. Proto kdybys měla podobnou možnost, zkus ji využít :-) vím, že 4 denní miminko nemůžeš poslat na 3 hodiny ven, ale babička může chovat a houpat v obýváku a ty si můžeš jít lehnout a nabrat síly :-)

  • Dobré je rozlišovat den a noc - v noci v tichosti a tlumeném světle přebalit, nakojit, pomazlit, ale po tmě a šeptat. Přes den naopak mluvit hlasitěji atd. Snad by to mohlo pomoct k převrácení režimu. A jinak - přes den spát s miminkem, máte ještě dost času na to, aby to všechno nějak sedlo. Jsi unavená, běž spát i přes den, ono to všechno kolem počká :-) :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 148 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist