Návrat k normálu po porodu - bylinky, sauna...

Otázku položila: Anonymní uživatelka #208844 20.1.2018 20:45

Ahoj, chci se zeptat - jsem 3 týdny po porodu (CS) a vůbec se necítím, jako kdybych porodila dítě. Je mi skvěle (až na nedostatek spánku), bohužel MM "vyschlo" takže už nekojím, možná i proto se cítím fajn. Myslím, že péči o dítě zvládáme skvěle - malá se pořád usmívá, teda pokud ji zrovna netrápí bříško. Kdy je možné dělat vše jako normálně? Měla jsem dříve šílený cyklus, pomáhal mi na to kontryhelový čaj. Můžu ho začít pít už teď? Můžu jít normálně třeba do sauny a tak? Všude se říká, že je dobré se vším čekat po šestinedělí, ale v těchto případech mě nenapadá důvod, proč bych měla...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • eleyne120.1.2018 22:41

    Ja jsem se taky citila skvele, i kdyz jsem kojila. A byla jsem teda docela unavena z naseho vzteklounka. Ale delala jsem, na co jsem mela naladu. Treba jsem se, kdyz uz jsem nekrvacela, koupala ve vane, milovala jsem se s manzelem apod. Ja si totiz myslim, ze je hloupost domnivat se, ze kazda zena potrebuje k zotaveni prave 6 tydnu. Zadna nejsme stejna a nektere staci min, jina neni fit ani po 3 mesicich. Asi nejlip sama poznas, co si muzes dovolit.

  • ajanka20.1.2018 20:57

    Určitě počkej těh 6 týdnů. I s tím čajem by jsem počkala až najede normální cyklus.

  • Urcite pockej sestinedeli. Hygiena, ocistky, zmensovani delohy, hormonalni hladiny. Je toho vic.

  • Veronika3221.1.2018 9:12

    Kontryhelový čaj můžeš, je dobrý po porodu na dobré zavinutí dělohy, to je potřeba i po CS.Saunu bych určitě teď vynechala. Jinak CS je klasická operace, pokud jsi byla zvyklá cvičit tak pomalu bys i mohla, ale klasické cvičení až po šestinedělí, po něm jdeš k Dr. a ten řekne jak vypadá jizva a děloha, pokud by řekl, že je vše v pořádku tak cvičit můžeš. Tady je důležité jak vypadá jizva a zda se správně zavinula děloha, sice jsi nerodila přirozeně, ale oprací,ale i tak je na místě opatrnost,předpokládám, že nechceš mít škaredou jizvu nebo jizvu která mokvá.

  • Já jsem začala chodit do sauny po 6ti nedělí, ale rodila jsem normálně. Radši se zeptej doktora, aby sis nezpůsobila nějaké potíže. Já už jsem se na saunu hrozně těšila. V těhotenství jsem do ní nechodila a to jsem na ni byla tak zvyklá. Máme ji na zahradě, takže bylo dost těžké si ji odepřít. Po porodu jsem si koupila nové saunové doplňky z https://www.saunapoint.cz/ , abych si udělala velkolepý návrat k saunování.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist