Návrat k bývalému?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #338087 28.11.2015 11:19

Ahoj holky, potřebuju poradit...
Na konci září jsem se rozešla po 3 letech s přítelem. Milovali jsme se a byli nám spolu krásně, ale nemohla jsem mu odpustit, jak se ke mě choval dřív, jak moc mi ublížil, snížil sebevědomí... Sice se změnil a snažil se to napravit, ale já stejně vždycky cítila, že je něco špatně - měla jsem tendence flirtovat s jinými kluky atd., prostě si napravovala sebevědomí jinde. Dopadlo to bohužel tak, že jsem se do jednoho takového kluka zamilovala. Chtěla jsem být fér a řekla příteli, že potřebuju pár dní na ujasnění toho, co chci, abych neudělala nějakou blbost, že jsem ho nepodvedla, ale k jednomu svému kamarádovi asi začínám cítit víc. On na to reagoval tak, že mě podvedl s nějakou známou na akci. V tu chvíli mi přišla blbost spolu zůstávat, měla jsem strach ze vzájemných výčitek a ukončila jsem to. Nakonec to dopadlo tak, že on začal chodit po čase s tou holkou a já s tím kamarádem. Mně to nevydrželo, protože jsem se paradoxně stala já "převozníkem" (taky je po rozchodu, sice dýl než já, ale bral to evidentně hůř), nasliboval mi hory doly, zařídil si tu bydlení, práci, a teď najednou je všechno pryč, takže na mě dolehl ten double rozchod za tak krátkou dobu. Nejhorší na tom bylo, že jsem si poslední dobou uvědomila, jak mi chybí ten pocit jistoty, po rozchodu s bývalým mi přijde, že všichni kluci v mym okolí jsou budižkničemu a že vlastně všechny ty jeho chyby byly úplný malichernosti. I na tu nevěru teď koukám úplně jinak, přijde mi, že jsem si to způsobila sama a dobře mi tak. Jenže.... Hrozně mi chybí. Po rozchodu jsem si asi měsíc docela hodně psali a několikrát se viděli, teď už míň, protože vyčerpal dovolenou v práci, takže jezdí jenom na víkendy a furt vidim nějaký fotky z pařeb, bez té jeho přítelkyně teda, a když se občas vidíme, chápu z toho, že jí času asi taky moc nevěnuje... Hrozně dobře se nám spolu povídá a cítím, že se mezi náma vlastně vůbec nic nezměnilo, jen o tom máme oba dva strach mluvit, já spíš z toho důvodu, že se mu nechci cpát do života teď, když někoho má (kdyby byl sám, asi bych neváhala si o tom promluvit). No a na co se vás vlastně ptám? Ani nevim, asi jenom potřebuju slyšet názor na celou tuhle situaci, co vy byste dělali na mém místě :)

  • 28.11.2015 12:25:00 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ono se někdy stává, že po rozchodu člověk zapomene na problémy a to špatně ve vztahu, vidí už jen to pěkné a má touhu se vrátit. Podle mě by ses k němu vracet neměla, z toho co píšeš. Jestli tě jako "za trest" podvedl, "jen" proto, že ty jsi k němu byla upřímná, tak mi to přijde dost neadekvátní. Na tvém místě bych se pokusila s ním zrušit veškerý kontakt, nesledovat ho na facebooku ani jinde, prostě zapomenout. Neříkám, že už se spolu nemůžete nikdy bavit, ale ne tak brzy po rozchodu. Taky si myslím, že by bylo fajn si dát nějaký čas oraz od vztahů celkově. Buď chvilku sama, nauč se být sama se sebou, udělej si čas sama pro sebe, pro kamarádky. Držím palce! :)

  • Když už má někoho jiného, tak se k němu stejně vrátit nemůžeš, ne? Navíc s nějakého důvodu ses s ním rozešla a podle mě je nesmysl čekat, že ten důvod tu nebude znovu. Nechala bych to plavat. A jak píše Princesska: není od věci si chvilku od vztahů odpočinout.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 215 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist