Nárok na mateřskou

Otázku položila: Anonymní uživatelka #20160 26.5.2011 11:40

Ahoj holky, mám takový dotaz, před nástupem do zaměstnání jsem byla cca 6 měsíců na úřadu práce, teď jsem rok zaměstnaná na dobu určitou, smlouva mi bude končit koncem srpna, takže budud mít celkem odpravováno rok a čtvrt a teď jsem v 7tt a zřejmě mi smlouvu neprodlouží a budu muset na nemocenskou...otázka zní:budu mít i tak nárok na mateřskou kterou mám nastoupi 30.11.

tak jsem se byla tedy zeptat a vychází mi to, jelikož se to prý počítá na kalendářní dny ne pracovní,děkuji za vaše ospovědi

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pokud ti skončí pracovní poměr, tak trvá ochranná lhůta 180 dní do nástupu na mateřskou. Pokud to bude déle, což v tvém případě určitě bude, tak bohužel nárok nemáš, teď jsem si to zjišťovala na sociálce.
    Jsou tam dvě podmínky:
    1) mít odpracováno těch 270 dní
    2) nástup na mateřskou do 180 dní o ukončení pracovního poměru

  • Jestliže jsi odpracovala 270 dní, což je asi tak 13 a půl měsíce, měla bys mít na PPM nárok. Když jsi pracovala rok a čtvrt, mělo by Ti to už vyjít. Kdyžtak se optej na OSSZ. ;-)

  • Ahoj, také myslím, že nárok mít budeš, protože je tam nějaká ochranná lhůta-můžeš se jít optat na OSSZ, ale jestliže jsi neodpracovala 2 roky a vyčerpala před tím celou podporu v nezaměstnanosti, tak nebudeš mít nárok na podporu v nezaměstnanosti...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 613 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist