Nárok na dovolenou

Otázku položila: Anonymní uživatelka #33776 1.7.2011 13:48

Ahoj holky, prosím o radu někoho, kdo tomu rozumí. Mám v práci kolegyni, která byla od 25.1. do 30.6. v pracovní neschopnosti. Ode dneška zůstala na dovolený, protože měla ještě několik dní loňské. Už se tetelí, že jí zůstává ještě celých 25 dní letošní dovolené. Chci se zeptat, po takto dlouhé PN se dovolená nekrátí??? By mě vzal šlak, když si představím, že tam magořím i za ní i 20 dní v kuse. Děkuju za odpovědi.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • No to ti věřím, že jsi hotová a naštvaná, já měla to samé s kolegyní, ALE bohužel se dovolená zkracuje až po delší době, nevím přesně kolik, ale ona byla na lístku od února do konce srpna avůbec nic jí to nezkrátilo:-( je to nespravedlivé, měla by ta dovča přejít na toho kdo za nemocného maká..Tak se drž!

  • Dovolená se jí určitě zkrátí, sice to nebude tak znatelné, ale zkrátí..2 týdny ji mám tušení zůstat musí. Pokud je nemocná víc jak 100 dní, tak se jí vezme 1/12 dovolené za těch 100 dní a pak za každých 21 dní další 1/12..ale stejně je to nespravedlivé, kamarádka takto tráví každý rok, sociálka na ní nechodí, tak proč se neflákat část roku doma. Pevné nervy :-)..

  • dovolená se krátí po 100 dnech neschopnosti a pokud jde na mateřskou - stejně si nemůže vybrat dovolenou dopředu, náleží jí jen část, kterou by měla za odpracované dny, tzn. polovina, když je polovina roku, zbylou dovolenou si může vybrat po skončení mateřské před nástupem na rodičovskou dovolenou (tzn. po těch 28 týdnech po porodu)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist