Náhradní mateřství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #377123 31.10.2017 13:00

Dobrý den. Nenašla by se tu žena, která by byla ochotna stát se náhradní matkou? Děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko31.10.2017 15:21

    A proč by ne?! Náhradní mateřství se v tomto státě děje již řadu let, tady naivita a pohoršení není namístě! Není jednoznačně legislativně ošetřené, ale není ani vyloženě nelegální. Několik IVF center tuto možnost již nabízí, nesežene ale náhradní matku, tu si pacientka musí přivést sama. Samozřejmě musí k tomu být důvod z lékařského hlediska (neschopnost/nemožnost donosit dítě ze zdravotních důvodů - třeba po onko léčbě, vývojové vadě, kdy pacientka nemá dělohu atd.).
    Tohle je web pro ženy - mladé holky, snažilky, matky. Radíme si tady a snažíme se vzájemně si pomáhat. Kam jinam se obrátit než na širokou komunitu žen? Mně dotaz ulítlý nepřijde a pokud náhradním mateřstvím tazatelka neřeší pokazení bezvadné postavičky po těhotenství a porodu nebo nedělá nábor, neodsuzovala bych ji.
    Mimochodem, bývají tady daleko praštěnější dotazy... Tohle beru stejně jako třeba otázku darování vajíček či spermií.

  • Ja nevim proc se oohorsujete, ze to sem nepatri??? Kam jinam nez na webovku plnou maminek by to melo patrit? Pokud ma zena problem donosit dite, proc by se nemohla obratit na jinou zenu???
    Drzim pesti, at nekoho najdete!

  • Osobne znam jednu holcinu co ma vrozenou vadu a nema delohu. Takze nemuze mit deti. Vajicka mela v poradku a manzel byl taky v poradku. Udelali to pres umele oplodneni. A dvojcata jim odnosila jeji sestra. Jen po porodu se to muselo vyresit pravne. A ta sestra musela podepsat papir, ze se miminek vzdava.

  • Kamkri31.10.2017 14:16

    Jsem možná natvrdlá, ale já dotaz úplně nechápu. Hledáš někoho, komu dát své dítě, a nebo někoho, kdo ti pronajme svou dělohu??? Nebo je to úplně jinak?
    Každopádně, první variantu řeší příslušné instituce a druhá je v ČR nelegální.

  • Já teda myslela, že je to u nás úplně zakázané. Už je to teda tři roky, co jsme řešili umělé oplodnění, ale v té době nešlo, aby si žena mohla vybrat dárkyni vajíčka. Všechno muselo být anonymně, takže by náhradní mateřství nemohlo fungovat.
    Možná je to teda dnes už jinak. Ale tenkrát nám embryoložka říkala, že se to mělo schvalovat, ale nakonec to neprošlo.

  • To sem určitě nepatří!

  • A proč to dáváte sem?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist