Nadýmání na začátku těhotenství?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #37873 7.11.2012 8:17

Ahojky,

potřebuju poradit. Holky měla jste některá na začátku těhotenství hodně nadýmání? Já obvykle nemám skoro vůbec, ale poslední asi 4 dny jsem jako balon, bublá mi v břichu a pořád mi pracuje až to je bolestivé. Nebo neporadíte mi něco, jak se toho zbavit nebo alespoň trošku zmírnit? Je mi to trapné, sedím v práci a pořád mi to tu bublá :D Děkuji moc za všechny odpovědi.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • venysek7.11.2012 10:07

    Taky si myslím, že je to normální a člověk akorát víc musí myslet na to, co jíst, protože konkrétně u mě jsou problém papriky (byly už před těhotenstvím a teď ještě víc) a mango. Samozřejmě, že potraviny, u kterých je obecně známo, že způsobují nadýmání ani nejím, protože bych se vznášela u stropu. Tak opatrně vysleduj, co je dobrý a co ne, půjde to :-)

  • petulinkaa137.11.2012 9:34

    Já to mela,podle me to je normalni :-) chce to vydrzet :-)

  • Já na to také trpěla-měla jsem hodně silné křeče.Pak mi mudr doporučila povařit kmín,malinko osladit a vypít.Pila jsem tan čajík 3x denně.

  • Dobré je vypozorovat, které potraviny tě nadýmají a snažit se jim vyhnout. Každé jídlo pořádně rozkousat a moc nekombinovat (např. dezertíky po jídle atd).

    Preventivně pít fenyklovo-kmínový čaj (normálně koupíš celé koření - fenykl a kmín a chvilku povaříš)

    No a když už jsi nadmutá, tak se to ze sebe snažit dostat a to nejlíp pohybem, cvičením. Hodně mi pomáhalo lehnout a měnit tyto polohy: 1. na zádech a přítahuješ kolena k tělu (pokud zavazí bříško, tak vedle něj, ne ho mačkat), 2. horní polovinou těla jako bys chtěla ležet na břiše, ale nohama na kolenou, zvedlý zadeček 3. lehnout na bok, pokrčit horní nohu. To všechno trochu zahýbe střevama a plyny by měly vyjít ven

  • Normální to je, taky jsem to měla, a pomohly mi tobolky Espumisan, ty se dají brát normálně i během těhotenství. ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist