Nadváha

Otázku položila: Anonymní uživatelka #396751 11.11.2018 22:11

Ahoj mám jeden takový problém. Myslim si, ze mam nadvahu. Je mi 14 merim okolo 160cm a vazim 62kg. Stala sem se take vegetariankou. Zkousela sem ruzny diety, ale nic chodim cvicit tak 1x tydne. Co mam delat?? Nic nezabira 😢

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ve 14 jsi porad ve vyvinu a s dietama a ruznyma zamerenima stravy bych zatim moc neexperimentovala. Takove vykyvy ti to hubnuti muzou klidne jeste zpomalovat. Urcite bych zaradila cviceni vickrat nez 1x tydne, pravidelne jidlo..
    Jak dlouho to hubnuti zkousis?
    Jinak ve tvem veku jsem byla kvuli tomu jak jsem byla oplacana a kolem 16-17 let se minz toho nejak podarilo vyrust :D ale rekla bych ze to bylo i tim ze jsme na intru chodili casto hravat basket, volejbal a podobně. :)

  • Nedavno jsem tu odpovidala na stejny dotaz.
    Jsi jeste ve vyvinu, takze zadne drasticke diety nezkousej. Telo ziviny potrebuje. Vyhni se jakymkoliv tekutym, jednostrannym dietam a hladovkam!
    Zdrava strava neznamena dietu v tom smyslu, ze prestanes jist. Zakladem pro hubnuti je to, ze prijem energie musi byt mensi nez vydej. Tj abys vysportovala vice kalorii, nez jsi snedla. A zaroven abys snedla tolik kalorii, ktere telo potrebuje na to, aby fungovalo. Rika se tomu tzv. Bazal. To je, ze i kdyz budes cely den jen lezet na posteli a nehybat se, stejne musis jist, aby telo fungovalo a nestradalo. Pro tebe je tohle asi slozitejsi, takze bych ti doporucila nasledujici:
    Proc jsi vegetarian? Jestli proto, abys zhubla, tak zase maso zacni jist. Libove kureci, veprove i hovezi, ryby, vysokoprocentni sunku (90%a vic). Pokud z jineho duvodu, pak musis telu dodavat bilkoviny - tvaruzky (hodne bilkovin a minimum tuku), vajicka, syr napr. Cottage, nizkotucny tvaroh, jogurt bily, ktery si doplnis treba ovesnyma vlockama a trochou ovoce (ano, bily jogurt s ovocem opravdu neni to same co ovocny jogurt), dale jez zitne pecivo, z priloh brambory, ryzi, jahly, quinou, dale orechy (ale ne arasidy). Pokud budes mit vecer neovladatelnou chut na sladke, znamena to, ze jsi pres den nemela vyvazeny jidelnicek. Muzes si dat kousek horke cokolady-70% a vic, uvidis ze casem ti bude stacit treba jen ctverecek. K tomu vsemu hromadu syrove zeleniny, i trochu varene ci restovane. Pouzivejte doma olivovy olej na studenou kuchyni a repkovy na teplou.
    Vynech: uzeniny (parky, vysocina...), bile pecivo i tmave pecivo (casto je to jen bile pecivo ktere je obarvene), tatranky, susenky, bramburky, kfc a mcdonald, smazene rizky, omacky na sadle zahustene bilou moukou, sirupy, cola, polotovary, pastiky, pomazanky. Omez ovoce, to obsahuje cukr, i kdyz ne stejny jako susenky. Nerikam vynech, ale zeleniny by melo byt vic.
    Nezapomen na pitny rezim (voda nebo voda s ovocem ci zeleninou, napr. Okurka) a dost spanku.
    Zarad pohyb, muzes behat, chodit do nejakeho sportovniho klubu nebo i cvicit venku, staci lavicka nebo detske hriste, je plno cviku. Doporucuju aby ses nevazila, ale merila krejcovskym metrem a miry si zapisuj. Uvidis, ze pokud budes cvicit 2-3x tydne, za mesic uvidis vysledky.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist