Na kolik prát a žehlit věci na miminko?

Otázku položila: Borlova 31.12.2011 0:17

Holky jsem ve 37 těhotenství a ještě nemám vypraný a vyžehlený věci na miminko:-(. No mám nejvyšší čas. Chtěla jsem se zeptat, jestli oblečení můžu prát na nižší teplotu, 30, 40 stupňů a pak žehlit na vyšší a nebo jestli mám i prát na vyšší teplotu? Jak to děláte vy? A co třeba peřinku, mám jí taky vyprat a nebo stačí vyprat povlečení který na ní dám? A takový ty plyšový hračky se strojkem uvnitř hračky, co se třeba nedají vyprat, tak co s nima? Nebude vadit, když budou ležet nevypraný v postýlce?

Holky děkuji za rady, po Novym roce se hned musím pustit do toho, protože mám termín už 27. ledna a mám z toho takový blbý pocit, že nemám ještě nic vypranýho:-( Jenže přítel už takovou dobu slibuje, že udělá uložný prostor, aby se tam přeházeli věci z jedný skřínky a ta se uvolnila na dětský věcičky. Takže já prostě nemám teď ty dětský věci zatím kam dát:-( Mám je naházený v kufrech a igelitkách. Včera jsem mu řekla, že prostě musí už začít něco dělat, tak snad začne. Oni mají chlapy prostě na všechno dost času:-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • To teda mas nejvyssi cas :-))
    Já peru všechno na 30,40 jen bavlnene plenky dam jednou za cas na 60tku a jednou jsem dala dokonce na 90tku.
    Hracky se strojkama jsem ani nemyla protoze prcek se jich zatim nedotyka a mam v planu je jenom pretrit hadrou s detskym jarem. a prejet zehlickou jako párou aby ta para zbavila bacilu. Zbytek hracek peru v persilu ve vane. Mam strach ze kdyz je namocim, ze prestanou jit - ty se strojkama.

  • Nejsem mamina a s tím na kolik prát ti neporadím. Ale ty strojky se z hraček většinou zají vyndat, aby jsi mohla vyměnit baterku...tak to zkus, ne teda u všech to jde. Ale myslím, že je lepší je vyprat, když to půjde;)

  • Většina miminkovských oblečků jsem měla světlých, takže jsem je prala na 40-60-90 stupňů (řídilo se to podle toho, k jakému prádlu jsem je šoupla-musíš se řídit také cedulkama-většinou, když je tam 40, tak zvládají v pohodě 60 a když je tam 60, tak zvládají 90, mám více dětí, takže jsem pro miminko ani nepraqla zvlášť a pro všechny jsem prala v nějakém šetrném prášku (používala jsem např. mýdlový sliz, či Lovelu-hlavně ty věci, co má dítě bezprostředně na těle, můžeš vyzkoušet, zda miminku nebude vadit i obyč prášek, případně přidat máchání) a nepoužívala aviváž....Také mám zkušenosti, že žehlit akorát tak pro radost, ale není to úplně nezbytně nutné. Hračky se strojkama prostě do postýlky nedávej, dávej tam jen ty, co jdou vyprat, otřít, ale já bych dítěti do postýlky nedávala asi žádné hračky-vypadá to hezky možná tak pro nás, ale miminko nic takového vůbec nepotřebuje-pokud má postýlku na spaní.

  • Martasek8931.12.2011 9:52

    Já peru dle barev s našima, pleny na 60, bílé na 60 a ostatní na 90 a používám mimo pleny i aviváž.

  • Sifa31.12.2011 11:00

    Ahoj, já prala půl roku dětský oblečky na 90 a i je žehlila.. pak jsem přešla na nižší teploty.. prala jsem jen v prášku pro nejmenší, už nevím jak se jmenoval, ale seženeš ho všude v drogerii

  • já pro dceru prala oblečení většinou na 60°C (pokud to na něm bylo uvedeno jako povolené), pleny většinou na 90°C a minimálně do 6ti týdnů jsem je žehlila po obou stranách na nejvyšší teplotu, potom už jen po jedné straně.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 215 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist