Na jakou vysokou školu v oboru potravin?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #137809 4.5.2015 16:53

Ahojky, mám dotaz ohledně výběru vysoké školy. Moc mě láká dělat v budoucnu nějakou analýzu složení potravin, kontrolu kvality nebo něco takového. Moc se zajímám o zdravou výživu, číst složení je už i mým koníčkem a tak bych se tomu chtěla věnovat dál... jenže vidím všude na internetu tolik škol, každý jiný název, a tak se ztrácím v tom, která je pro tuhle profesi ideální? Mohly byste některá poradit? :(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj,ja delala Mendlovku v Brne,prvni 3 roky jsem delala obecny obor "technologie potravin" a pote "hygienu potravin" kde bylo hodne mikrobiologie,zdrave vyzivy atd. U oboru se dal udelat I kurz vyzivoveho poradce. Ten jsem nedelala,jelikoz me to az tak nebere. Me chytla ta mikrobiologie. Co se tyka VSCHT, tam jsou tez tyto obory,ale je tam hodne chemie a matiky. Chemie je hodne I na mendlovce,ale rekla bych,ze neni tak narocna jako na chemarne v Praze. Me hodne babily predmety jako Radiacni hygiena potravin,genetika,toxikologie,mikrobiologie atd. Co se tyka potavin,tak vim,ze v Brne jsou I na veterine,jen nevim,jake konkretne zamereni. O zbytku skol nevim temer nic.

  • Carrie0074.5.2015 18:22

    Já bych se asi rozhodovala mezi Pardubicema (mám tam analytiku, takže hájím svou Alma Mater :-D) nebo VŠCHT v Praze (velký výbět oborů a obecně má v tomto ohledu dobrou pověst :-)). Přeju šťastnou ruku při výběru ;-)

  • Možná by Tě mohlo zajímat VFU Brno - fakulta Veterinární hygieny a ekologie, obor Bezpečnost a kvalita potravin :) http://fvhe.vfu.cz/pro-uchazece/bc-prez-studium/popis-studia.html

  • pavlami5.5.2015 12:57

    Ahoj, myslím, že i na Baťovce ve Zlíně je obor technologie potravin. ale osobně bych asi dala přednost Mendlovce v Brně.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 539 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist