Myom

Otázku položila: Anonymní uživatelka #309672 11.12.2019 21:47

Během prvního těhotenství mi lékař našel na děloze myom. Po porodu nezmizel. Má být údajně menší a zatím neroste. Obvodní lékař mi po přečtení zprávy řekl, že by s dalším dítětem nečekal. Měly jste podobný problém? Začal myom růst u druhého těhotenství? Gynekolog to nijak nekomentoval a asi bych moc neřešila nebýt obvodního. Tvrdí že se operuje až způsobuje větší problémy. Zjizví dělohu a pak je těhotenství rizikové a hrozí předčasný porod nebo problémy s početím.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik11.12.2019 21:54

    Také mám myomy a dokonce 3. A můj gynekolog to neřeší, že jsou malé. Myomy většinou začínají růst, když je žena těhotná. Než jsem otěhotněla, tak jsem myomy neměla. Myom by neměl být překážkou otěhotnět, spíše při těhotenství může způsobit potrat či předčasný porod, pokud bude růst rychle. Gynekolog je specialista, ne obvodní. Věř gynekologovi.

  • Mne objevil gynekolog myom v 23 letech. V 26 jsem normalne otehotnela a porodila. Myom zustaval stale stejny. Po 6.5 letech jsem opet otehotnela a porodila a myom zustal stejny (velikostne do 2 cm). Ted je mi 35 a porad je to stejne. U me teda tehotenstvi na rust myomu vliv nemelo. Jinak myomy jsou hodne geneticka zalezitost, zeptej se mamky, jestli je nema.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 668 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist