Muzu pouzivat tampony ve 13?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #40444 3.12.2012 19:19

Můzu používat tampony i když je mi teprve 13?Máma mi řikala že je eště používat nesmím

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Martasek893.12.2012 19:22

    Proč bys nemohla? Začni s velikostí mini a směle do toho :) Kdo menstruuje, má právo si vzít tampon, vložku, či menstruační kalíšek, můžeš si vybrat ;)

  • S tampony jsem zacala v 11, vlozky jsem nesnesla. Moje mama to taky nechapala, sama totiz tampony nesnese (holt to tak nekdo ma), takze jsem si balicek koupila sama a vyzkousela to. Jak uz tu padlo, zkus nejdriv mini a uvidis, jak ti to sedne. Ja treba musela prejit hned na super (mini na me byly moc maly a normal zase nic nevydrzely, nemam zrovna slabounkou ms). To ale uz uvidis, jak to bude u tebe. ;)

  • venysek4.12.2012 8:10

    Já jsem taky tampony používala asi od 13, protože jsem s vložkama věčně protékala, zejména v noci, a necitila jsem se s nimi dobře. Moje máma byla strašně proti tomu, furt mě strašila, jak si v sobě tu krev tím blokuju a podobně, ale věděla jsem, že je to akorát stará škola (to není myšleno špatně :-)) a zkusila jsem to. Nejdřív mini a pak normal a teď už jsem samotný vložky používala jen na dojezd na konci MS a někdy jako jistotu k tamponu, když jsem nevěděla, jestli budu mít šanci si ho vyměnit včas.

  • Souhlasím s holkami, není důvod nepoužívat tampony. Zační s nejmenšími. Na začátku je dobré koupit si ty s aplikátorem, abys tampon zavedla na správné místo. Později, až budeš vědět, jak hluboko má tampon být, si kup klidně i bez aplikátoru. Když si totiž tampon zavedeš špatně (málo hluboko), tak tě to bude tlačit.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 538 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist