Může uškodit sushi v těhotenství?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #387342 15.1.2019 16:30

Ahoj :) holky, nechci byt plasoun :) ale manzel si dneska v lidlu koupil sushi, nikdy to nejedl. Dostala sem na to hroznou chut a dala si jeden kousek s paprikou a majonezou a jeden kousek se surimi tycinkou (nebo nazyvaji to rybi maso s krabi prichuti).. Zpetne si to ale vycitam, cetla jsem pred casem ruzne nazory ze by se to nemelo jist, jini zase ze to jedli normalne - klasicka diskuze. Myslite ze tyto dva kousky by mohly miminku nejak uskodit? Jsem v 9.mesici.

  • 15.01.2019 18:13:14 - Bývalá uživatelka #92984 změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • zakewka15.1.2019 16:42

    Tak v 9 mesici uz bych to opravdu zas tak neprozivala. Osobne bych si sushi z lidlu nekoupila, ale to je vec vkusu. A kvalitni sushi jsem v tehotenstvi normalne jedla. Vcetne toho z ryb.

  • Sushi by se nemělo jíst kvůli tomu, že použitá syrová ryba může být nekvalitní, závadná, ne úplně čerstvá. Proto by se nemělo jíst sushi, protože je tam předpoklad syrové ryby. Pokud si dáš sushi s paprikou a majonézou, pak to není nic jinýho než rejže s paprikou a majonézou a není na tom nic špatného. I surimi tyčinky jsou tepelně zpracované ryby, takže naprosto ok. Kdyby sis dala sushi (bavíme se o tom konkrétním z Lidlu) s kusem lososa, tak ti řeknu, ať to víckrát neděláš.. Já jsem milovník sushi a kdekoliv ho vidím, tam se jím cpu. Ale nejsem nějak přehnaně vybíravá. I to z Lidlu už jsem párkrát měla a tam je to opravdu hnus, chutná hrozně (tuším, že právě kvůli němu spousta čechů nenávidí sushi) a kvalita je mizerná. Kdyby jsi šla kamkoliv jinam, kde mají opravdu čerstvé sushi z denně čerstvých ryb, tak věřím, že pokud to nebudeš jíst každý den, taky je to v pohodě. Já jsem závislák, snažila jsem se v těhotenství vydržet ale nešlo to. Od 5. měsíce jsem jedla sushi minimálně jednou týdně z ověřených restaurací a malá je naprosto v pořádku :)

  • Ze dvou kousku se nic nestane. Ale ja si obecne myslim, ze tohle reseni toho co se smi a nesmi jist (jak v těhotenství, tak potom male deti) se dost přehání. Prijde mi to jako trend dnešní doby. Uvidis, co napisi jine;-)

  • tak je to bráno jako tepelně neupravené,proto se to vlastně v těhotenství nedoporučuje. A pokud nemáš žádné zažívací potíže,tak je vše ok.

  • stupidiack15.1.2019 16:50

    Buď v klidu a neplaš, kdyby jsi snědla celé balení, tak neřeknu, ale je opravdu hloupost to takhle prožívat. :-)

  • Myslím , že je to ok :-)

  • Já osobně bych se teda sushi v těhotenství také raději vyhla čistě z toho důvodu, že ryby, ze kterých se připravuje jsou syrové. Jinak si myslím, že na jezení ryb v těhotenství určitě není nic špatného. Naopak to může být prospěšné. Já například ryby v těhotenství jedla poměrně často. Ty ale většinou byly řádně zpracované podle receptů, které jsem našla na https://www.zachytame.cz/ :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist