Může jít o psychické problémy?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #367291 30.10.2020 15:03

Dobrý den,
jsem si vědoma, že tohle není žádná psychologická poradna, avšak jsem chtěla vědět, zda je tu někdo s podobnými problémy či někdo, kdo tomu rozumí a může pomoci, k psychologovi se mi tak úplně nechce.
Nicméně, poslední dobou si přijdu, jako bych to nebyla já. Vždycky jsem byla veselá osoba, která šla do všeho po hlavě, ničeho jsem se nebála, užívala si život naplno, nic tolik neřešila. Jenže posledních asi 5 měsíců mi přijde, jako by mi "přecvaklo" v hlavě a začala jsem být hrozně přecitlivělá, skoro pořád brečím i kvůli malichernostem, často vybouchnu, jsem nepříjemná, bez nálady a ani k tomu nemám důvod, což mi na sobě vadí úplně nejvíc, hlavně vůči mé rodině a přítelovi, ten to asi odnáší nejvíc. Pak si to hrozně vyčítám, protože se tak nechci chovat, ale bohužel to nejde ovlivnit, i když moc chci. :( Občas se divím, že se mnou stále je, protože mé občasné stavy jsou k nevydržení. Také se to hodně často odvíjí od mého spánku, který je tedy dosti bídný, pořád se v noci bezdůvodně probouzím nebo nemůžu vůbec spát. Fakt nevím, co se se mnou děje, ale ráda bych se zase vrátila zpět do starých kolejí, kdy jsem si užívala života. Teď jenom přežívám, což je dost smutné říct, když mi je teprve 21 let a celý život mám před sebou.
Děkuji Vám vše, kteří jste si přečetli mé přiznání a také těm, kteří popřípadě poradí.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • U mě takhle začínají deprese. S tím si nezahravej, začni to řešit dřív než se ti to rozjede.

  • Hodně mi to připomíná mne rok zpět. Začala jsem cvičit hormonální jógu a hodně jsem se zklidnila, přijala spoustu věcí. Podle mne záleží i na stravě, odpočinku. Zkus začit meditovat. Nicméně zajít si k psychologovi neublíží, takže pokud cítíš, že je správný čas to probrat s odborníky, zajdi si.

  • Se stravou a pohybem souhlasím, to dělá hodně. Zkus k tomu přidat knížku Sára, kniha první. Napsali to Esther a Jerry Hicks. Malá, tenounká knížečka, která vypadá, jako pohádková, pro děti, ale opak je pravdou. Kdysi mi jí doporučila psycholožka a už cca 15 let je mi oporou ve chvílích, kdy nevím, kudy kam a pomohla mi "přeprogramovat" myšlení. Stačí jen číst tak trochu mezi řádky. :-)

  • Já bych určitě hlasovala pro psychologa, pokud máš dlouhodobé problémy se spaním, pak možná i pro psychiatra. U mě byla nespavost prvním příznakem klinické deprese, nějakou dobu jsem se v tom plácala podobně jako ty a pak nastal zlom a nebyla jsem schopná ani dojít z postele do koupelny - kéž bych to bývala řešila dřív. Dlouhodobý nevyspání je náročný a je jasný, že to ovlivňuje i ostatní oblasti života.

  • Primárne by som sa zamerala na ten spánok, je dôležitý pre vyvážené hormóny, ktoré priamo ovplyvňujú náladu, keď to zjednoduším a skrátim. Ale za zlým spánkom môže byť aj naopak psychický problém. Predsalen teraz zúri vírus, mnohí ľudia aj keď si to nepripustia majú strach, nepríjemné pocity, sú frustrovaní z nekonečnej situácie. Psychológa nepodceňujem a nevylučujem, ale v prvom rade by som tiež skúsila nejaké cvičenie, meditáciu a podobne. Celkove teraz proti korona depresii bojujem jogou, varením, prácou... Snažím sa nevytvárať si v hlave problémy. Plus vitamíny, dostatok spánku a tak ďalej...

  • Ahoj :) na ten spánek bych prvně zkusila třeba meduňkový čaj (já dřív měla problémy se spánkem kvůli práci = stres, pak jsem byla celá nervní a od toho se odvíjelo všechno ostatní), pak bych se spíš zamyslela nad tím, co se u tebe dělo před 5 měsíci, kdy jsi začala pozorovat, že je něco jinak... možná se kvůli něčemu stresuješ a ani si to třeba nepřipouštíš a pak nespíš apod., zkus se zklidnit a projít si myšlenky, třeba na něco narazíš :) každopádně přeju ať je ti brzy lépe :)

  • Daskova447.10.2021 0:28

    Psychické problémy jsou opravdu hrozná věc. Chodila jsem po doktorech a nikdo mi moc nepomohl. Dostala jsem léky, které ale odmítám brát, protože mi po nich není dobře. Začala jsem se trochu zajímat o alternativní medicínu a došla jsem na úplně základní věc, kdy jsem si začala objednávat přírodní oleje z konopí https://www.cbdcko.cz/cbg-oleje/cbg-konopny-olej-full-spectrum-5-10ml/ Teď se cítím opravdu dobře

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 137 otázek, kterým se dostalo 271 258 odpovědí a 409 548 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist