Muž nechce děti

Otázku položila: Anonymní uživatelka #334215 11.2.2023 21:58

Dobrý den,

prosím o zachování anonymity z důvodu citlivosti tématu.
Mám přítele, jsme spolu 3 měsíce a hned na začátku vztahu mi řekl, že děti nechce. Nestourala jsem do toho, myslela jsem, že to třeba není jeho finální rozhodnutí. Je mu přes 40 let, zatím žádné děti nemá. Já jsem mladší a po dítěti toužím a neumím si představit život bez dítěte, nebyla bych šťastná. Obcas na to téma narazíme a mám pocit, že v tom vlastně tak jasno nemá. Jednou mi dokonce řekl, když jsme konverzovali: .... " a jednou moje děti, teda jestli nějaký budu mít " také jsem do toho nezasahovala, byli jsme spolu krátce. Potom jsou zase dny, kdy říká, že je lidi na světě už dost atd.
Myslíte, že není brzy si s ním o tom otevřeně pohovořit? Mám prostě strach z odpovědi. Vím, že bych s ním zůstat nechtěla. Děkuju

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • stupidiack12.2.2023 9:46

    Čím dřív se zeptáš, tím dřív budeš mít jasno.
    Komunikace je základ vztahu, skutečně!
    Mluvit, mluvit, mluvit, byť se to někdy nemusí poslouchat dobře a může něco bolet.
    Kdybyste byli založení stejně a ani jeden nechtěl do budoucna závazky, bylo by to něco jiného.
    Takhle si s ním přímluv, ať víš, zda v takovém vztahu ztrácet čas a roky.
    Jste spolu krátce, třeba to přehodnotí, až se poznáte víc, ale pokud jde to jeho konečné rozhodnutí, byla by škoda budoucnost zahodit pro něj.

  • Tohle je jedno z hlavních témat vztahu. Tento rozhovor bych určitě neodkladala. Řekla bych jak to mám já, možná ani nečekala na odpověď, ať si to srovná a nechá rozležet. Řekni mu, cos napsala tady, že ti je tolik a tolik let a že di život bez dětí neumíš představit a že je jednou chceš. Žádná ultimáta. Fakta. A že on říkal že spíše ne, že bys ráda věděla, jak se k tomu staví.

  • Mela jsem to tak s partnerem taky-po asi 2 měsících vztahu jsem mu řekla, že si přejí ještě mít dítě a že pokud v tomto nejsme na stejné vlve, že takový vztah by pro mne nebyl. A že je na něm, ale pokud spolu budeme, tak ať s tímto počítá.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist