Mrkvička v těhu...

Otázku položila: Anonymní uživatelka #30091 12.9.2010 11:39

Ahoj holky, jsem asi v 6. tt a dneska jsme si k obědu udělala rýži, do které jsem přidala dušenou zeleninu (z mraženého pytlíku - mrkev, hrášek, kukuřice) a snědla jsem to. Myslíte, že to nějak vadí? Když je ta zelenina mražená a pak ji podusím, myslíte, že tam ty vitamíny ještě zůstanou? Já totiž na tu mrkev úplně zapomněla.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • pokud se pracuje se zeleninou ( vaří , peče , smaži) vždy stráci určité vitamíny. Nemá poté takové množství jako čerstvá. Co se týká mražený zeleniny , a poté se s ní pracuje , jak jsi dělala ty , je tam uplné minimum vitamínu. Spíše bych tentokrát spoléhala na rýži , která ti to vynahradí :-) . Je lepší koupit jí čerstvou , podusit jí do měka třebas na masle asi 10 15 minutek a pak jí přidat do jídla. Čím víc ti zelenina při tepelném spracování stratí barvu , tím mín je kvalitnější.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 723 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist