Mononukleóza

Otázku položila: Anonymní uživatelka #43251 7.4.2011 20:40

Ahoj holky :) Moje kamarádka má asi mononukleózu... chtěla bych se zeptat jestli máte nějaká s touhle nemocí zkušenosti, jak jste to řešily atp., jak dlouho po nemoci jste mohly začít sportovat, líbat se nebo normálně jíst bez diety... díky :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, já ji měla v 16ti. A protože moje dětství bylo přeantibiotikované, tak mi nezabíral penicilin a byla jsem 14dní v nemocnici. Pak jsem držela dietu ještě půl roku- a k mnohému jsem se už dobrovolně nevrátila. Než se mi ta nemoc úplně proevila, tak jsem se svým klukem normálně líbala a po propuštění z nemocnice taky a monču neměl.. V pohybu jsem se neomezovala.

  • Já ji měla myslím v 16-ti letech. No, moje dr. byla natolik důsledná, že to zduření uzlin ( což bylo šílené a hrozná bolest ) se jí opravdu nezdálo, tak mě poslala do nemocnice. ležela sem nai infekčním, minimálně týden, ale přesnou délu si už nepamatuju. Brala nějaké léky, a protže byly blbý jaterní testy ( jakt o u této nemoci bývá ), tak sem držela dietu minimálně půl roku. Shodila cca 15 kilo a ty už se mi nevrátily :- teda jo - jak při prvním těhu, a te´d když se těhule porduhé, tak taky pěkně kynu .-D

  • Dcera ji měla na koncem listopadu, ale naštěstí jen lehký průběh. Dr. na to přišla z výsledků krve (rozbory trvaly víc než týden) a v den, kdy sem volala pro výsledky byla už malá ve škole. Jaterní testy ale byly v pořádku. Unavená bývala jen v průběhu té hlavní fáze. Pak už místo klidu po nemoci a rovnou cestou domů šla ze školy na hřiště a byla venku 2 hodiny. Unavená už nebývá, a v krvi je poznat jen to, že ji prodělala, ale jinak prý v pořádku.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 539 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist