Monitor dechu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #41086 6.4.2011 12:11

Jaký máte názor ne monitor dechu pro miminka? Je to dobrý nápad a dobrá věc, nebo jen vyhození peněz? Nevím, zda si ho pořídit, či ne. Jestliže je to lepší, s čím jste byly spokojené - s jakou značkou? Děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Měla jsem monitor dechu půjčený z porodnice. V Liberci ho půjčují, nebo alespoň půjčovali, za 1000,- Kč na šest měsíců. Značka to byla Nana. Byla jsem s ním absolutně spokojená, mohla jsem docela klidně spát a věděla, že něco střeží spánek miminka za mě. Za sebe musím říct, monitor dechu doporučuji.

  • Ahoj. Kamarádka porodní asistentka mi říkala, že monitory dechu jsou vhodné pro děti narozené s nižší porodní váhou, protože u nich častěji dochází k syndromu náhlého úmrtí. Prý působí i pozitivně na matku, protože má pocit, že je dítě lépe chráněno. Bohužel mi ale také říkala, že dost často, pokud opravdu dojde k náhlému úmrtí, nedokáže i přes alarm maminka dítěti dost často pomoci. Jinak prý reflexy dítěte fungují dobře a občasné špatné dýchání si umí miminko včas uvědomit. Ale každý má na to odlišný názor a v mém případě jsem si ho pořídila hlavně pro ten klid. Koupila jsem v záruce na aukru použitý od Nanny.

  • lulatko6.4.2011 12:29

    Monitor dechu mám (Babysense II) a jsem za něj ráda. Jak již napsala uživatelka Lu.ciiie, doporučuje se zejména pro děti s nižší porodní váhou, zejména pro děti narozené před termínem. Původně jsem jej pořizovat nechtěla, ale měli ho v porodnici, kde jsem rodila, a ten vnitřní klid, že dítě je pořád hlídáno, zda dýchá, jsem opravdu ocenila. Samozřejmě jestli je dítě řádně donošené a bez nějakých komplikací, riziko náhlého úmrtí je nízké, takže se nedá říct, že by byl monitor zcela nepostradatelná věc. Ale není-li to otázka financí, pro ten klid ho opravdu doporučuji.

  • Ahoj, já jsem dojela s malou z porodnice a pořádně jsme nespala, protože jsem furt miminko kontrolovala, na to už se nemohl dívat manžel, protože jsme byla ve stavu, kdy jsem nemohla ani nic udělat, tak šel a koupil nám monitor dechu Nany....používaly jsme ho a byl super, mám ho schovaný i pro druhý dítko a nedám na něj dopustit, malá bývala hodně nemocná a byla jsem klidnější, když ho měla, já jsem ho v těhotenství nechtěla, přišlo mi to jako zbytečný vyhození peněz, ale jak mi ho manžel koupil, tak bych bez něj už nebyla :o)

  • Ahoj,
    monitor dechu se hodí pro předčasně narozená miminka, nebo moc malinká, nemocná. Pro donošené miminko to má význam jen takový jaký tu píšou holky- klid mámy. Takže je to na tobě, jesti se spíš stresuješ.
    Já osobně si ho pořizovat nebudu.

  • pro mě rozhodně ano.. pro můj klid.. pořád bych mimi kontrolovala.. a taky díky těmto vymoženostem se snížila novorozenecká umrtnost.. já jsem rozhodně pro.. ale to záleží na mamince.. jestli bude v klidu spát, když nebude mít takto mimi pod kontrolou

  • Ahoj, švagrová si ho pořídila a rozhodně nelituje. Pořídila nějaký starší na inzerát, ale jejich holčičce zachránil život, když se spustil. Miminka si neuvědomují, že nedýchají. Přitom má holčičku s normální porodní váhou. Myslím, že za ten klid to stojí. Miminko jim spí taky u nich v ložnici, ale nemůžeš s ním být pořád a pořád ho sledovat 24 hodin.

  • Moje švagrová si ho pořídila na doporučení dr. po nemilé zkušenosti, kdy jí miminko opravdu přestalo na chvilku dýchat. A nebylo ani nedonošené ani malé. Myslím, že je to dobrá věc.

  • Ahojky, já mám taky monitor dechu, tedy mám mám monitor dechu s chůvičkou v jednom http://www.rajmaminek.cz/podle-vyrobce/angelcare-ac401-monitor-dechu-a-chuvicka/ a nemůžu si to vynachválit. Malá od narození spí sama ve svém pokojíčku a já ji mám takto pěkně pod kontrolou. Někdo si může říct co jsem za mámu, že je malá sama v pokojíčku, ale mohu říct, že od 4tého měsíce mi spí celou noc, nic a nikdo ji neruší, má svůj klid. Jen ji donesu do postýlky, zapnu kolotoč a chůvičku a odejdu, je to zlaté miminko :).

  • Já jsem Štěpánovi monitor také pořídila a rozhodně nelituju! Máme Nany a jsem s ním spokojená. Já i malý spíme celou noc. Já jsem odpočatá, vyspaná a vím, že nemusím každou chvíli hlídat, zda malý dýchá....

  • Ahoj, kamarádka takhle zachránila obě holčičky dvojčátka narozené ve 34.tt, když přestaly dýchat...takže určitě dobrá věc...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist