Moje váha

Otázku položila: Bývalá uživatelka #183547 26.12.2018 22:44

Mám takový problém připadám si hrozně tlustá i když podle BMI mám dobrou váhu měřím 170cm je mi 13 a vážím 49 kg nevíte jak se zbavit toho pocitu že jsem tlustá ?
+jsem vegetariánka a všichni mi tvrdí že sem blbá když nejim maso apod.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak pokud to vezmu podle BMI tak máš celkem dost podvahu (bmi mas 16,9 a normal je od 18.5).
    Takže rada 1.-prijmi sebe sama,nauc se mít ráda jaka jsi, s věkem se budeš více zaoblovat a stane se z tebe ženská. Tělo se tvaruhe cvičením a správným poměrem život, včetně tuku a bílkovin.
    Rada 2 - pokud nebudeš stát o radu 1, navštiv psychologa. Připadat si s váhou 49kg pri výšce 170cm tlusta, je blizko k tomu, zacit propadat anorexii.

  • Na vegetarianstvi jsi jeste moc mala, s takovyma dietama pockej do doby, az se tvoje telo poradne vyvine, nebud hloupa... A tlusta nejsi, dokonce muzes klidne pribrat.

  • Vždyť sis dala odpově'd sama! Víš, že tlustá nejsi. Když ti maso nechutná, tak ho nejez. Ale chybějící proteiny nahraď rostlinnými, aby sis výživově neublížila. jediné co potřebuješ je, naučit se mít ráda sama sebe. Život budeš mít takový jaký si ho uděláš. I tlustí lidé mohou být být šťastní a hubení nešťastní. Radši pracuj na rozvíjení hezkých mezilidských vztahů. Když se budeš mít ráda, a budeš se hezky chovat k ostatním, tak se ti to také vrátí. A pak nebuděš muset řešit 49 nebo 50 kilo.;-)

  • Verczula27.12.2018 8:34

    Ahoj, na komentáře ohledně vegetariánství nijak nereaguj, je to každého věc a tobě už je tolik, aby sis o tom mohla rozhodnout sama. Já nejím maso od svých 13.let a za tu dobu jsem se setkala s nespočtem komentářů. Člověka to štve, ale je to jeho věc a ostatní ať si mají svůj názor.

    Co se týče tvého pocitu z váhy, je to naprosto normální, každá chce vypadat hezky, ale jak píše uživatelka přede mnou, je to jen v tvé hlavě, přijmout to, jaké tvoje tělo je. Připrav se na to, že jsi teď ve věku, kdy se tělo mění a je pravděpodobné, že budeš vlivem hormonálních změn přibírat. Pokud je pro tebe těžké těmto fakt přijmout, najdi si dobrou psycholožkou, někdy taky stačí probrat to s mamkou/tetou/kamaradkou/učitelkou.... S někým ke komu máš dobrý vztah a nestydíš se mu svěřit. Myslím, že většina žen se potýká celý život se sebepřijetím, protože je na nás kladen velký tlak ohledně očekávání toho, jak máme vypadat a je to běh na dlouhou trať.

    Držím palce v obou směrech, hlavně si nech pozitivní mysl, a věz, že každého něco trápí, důležité je tomu nepodléhat ❤️

  • Tlustá rozhodně nejsi, až s odstupem uvidíš, kak jsi byla vlastně štíhlá, protože tvá váha bezesporu ještě poroste..Získáváš ženské tělo, které od přírody obsahuje více procent tuku než v dětském věku a než má druhé pohlaví (v dětství jsou rozdíly mezi klukem a holkou zabedbatelné, ale v pubertě se to právě výrazně mění, rozdíl prohlubuje-holky nabírají tukovou hmotu-zásoby pro mateřství a kluci svalovou, je to hormonální záležitost). Je to velká, poměrně rychlá tělesná změna, ale každá by se s ní měla nakonec vyrovnat, i když dětské duši někdy trvá, než se vzdá svého pohledu, zvlášť, když v tomto věku mají některé dívky-spolužačky stále dětské-chlapecké tělo a mají max mírně nakročeno na stranu žen, a některé už jsou vlastně hotové ženy. Stravu bych neupravovala, pokud ti vyhovuje, ale zdravý pohyb, ten množství tukové tkáně reguluje ve prospěch svalové hmoty ;-), ovšem všeho moc škodí...

  • Tlstá? Dievča drahé... Ja mám rovnako, ale som nižšia a stále mi ľudia hovoria, že som príliš štíhla... Som prekvapená, že tebe s takou váhou nikto nič také ešte nepovedal... Zvyšok už napísali ostatné žienky.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 551 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist