Moje postava

Otázku položila: Anonymní uživatelka #392719 20.5.2018 20:24

Ahoj. Je mi skoro 14 a mám takový problém. Měřím 157cm (jo jsem malá,
ale už jsem přerostla skoro všechny v rodině) a vážím 53 kg. Připadám si hrozně tlustá, mám hodně tlustá stehna a zadek. Samozřejmě jsem zhubnout zkoušela, ale akorát se mi zmenšila prsa, která už tak mám dost malá že se mi za to všichni ve třídě smějí..Jak mám mít normální postavu? A vím, možná ta váha vzhledem k výšce tak hrozně nevypadá, ale na mě je to opravdu hodně vidět. I od babičky jsem si vyslechla, že mám velkej zadek a stehna..Jak mám teda zhubnout, aniž by se mi zmenšila prsa?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • No, stehna by mne taky zajímala.i když sem měla konfekční velikost 36 stehna i lýtka jsem mivala poměrně silná že byl problém sehnat kozačky, které bych zapla. U mne vím, že z minimálně 70% je to genetika (prostě se to u nás v jedné rodové linii táhne jak června mít), dalších 20% časté chození do schodů (to dělá ale zase pěkný zadek, který mi manžel neustále chválí 😁 )
    Ty jsi ve vývoji, základem je kvalitní strava a vhodný pohyb. Tvoje tělo se bude měnit a tvarovat, prsa porostou. 53kg rozhodně není moc na tvojí výšku.

  • :-)Ahoj, mně je 17. A merim 150 cm a vážím 55kg. Jsem nejmenší ze třídy a nějak jsem si už zvykla. Nejsi v tom sama. Hlavu vzhuru

  • Ahojda, již 2 roky dodržuji vyvážené složení jídelníčku a fakt to funguje. Je to v podstatě založeno na tom, že si do programu, který je ZDARMA na netu zapisuješ každý den přesně, co sníš (musíš si vše vážit) a snažíš se vyvážit poměr bílkovin, sacharidů, tuků a vlákniny a celkový denní energetický příjem. V tom programu si zadáš svojí výšku, váhu a věk a ono ti to spočítá kolik gramů máš čeho mít a ty se to snažíš dodržet. Takže se postupně naučíš si sestavovat jídelníček tak, aby jsi se do všech hodnot tak nějak vešla. ... a neboj není to žádná šílená dieta. Můžeš si dát trochu sladké, maso, zeleninu, mléčné výrobky atd. Já mám normální váhu, ale chtěla jsem o cca 5 kg zhubout, protože podle BMI mám normální váhu od 49kg - 67kg. Já jsem měla 64kg a chtěla jsem ten zlatý střed 58 kg. Při této metodě jsem hubnula cca 2,5 kg/měs. a opravdu se ta váha nevrátila zpět. Žádný JOJO efekt. A taky bylo opravdu dost důležité dodržovat pitný režim (2,5 -3 l/den). Teď si vlastně jídelníček upravuju jen proto, abych si udržela váhu, ale nic brutálního to není.

  • macicekkajik20.5.2018 20:33

    Ahoj, jsi ve vývinu a postava se ti ještě změní. Jez zdravě a pohybuj se. Nic víc ti tu nikdo neporadí. Hlavně žádné diety, akorát by jsi si uškodila.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist