Moje dcera chce na PRÁVA, nemusí jít na gymnázium?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #163006 18.12.2015 14:21

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, moje dcera touží po tom jít na práva, ale nechce na gymnázium, nevadí, když by šla například na sš se zaměřením (bezpečnostně právní činnost)? Nebo musí na gympl?
Asi je to jedno, že?

  • 18.12.2015 16:00:49 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • nemusi na gympl, ale at jde tam,kde ji dobre pripravi,jinak neudela prijimacky.

  • piprdka18.12.2015 14:33

    Já mám vystudovaná mj. práva a na gymnázium jsem chodila. Nemohu říct, že bych na gymplu nabyla takové vědomostí, které by mi vejšku nějak zásadně ulehčily, to zase ne, spíš jsem byla připravená (o dost lépe než spolužáci z jiných škol, nedejbože z nástaveb) na tu náročnost. Pamatuji si, jak byli někteří moji spolužáci na prvních přednáškách zděšení, že si nestíhají zapsat ani název kapitoly, protože nebyli zvyklí, že učitel jim nediktuje, ale že přednáší. Rozsah látky, který jsem se učila na maturitu na gymplu, jsem se najednou musela naučit téměř na každou zkoušku (sem tam i na nějaký zápočet).
    Každopádně sen hezký - ale v dnešní době, kdy právnické fakulty chrlí tisíce právníků ročně, bude hodně obtížné najít si v oboru uplatnění (a můžu říct, že více než půlka mých spolužáků v oboru nedělá).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist