Mohu v pracovní neschopnosti sedět na lavičce před bytovkou?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #393394 23.7.2018 9:10

Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli nevíte jak to je s neschopenkou, když bydlím v bytovce a chci si jít na chvíli na vzduch jestli můžu před bytovku na takovou lavičku, když je ta lavička jakoby pro naši bytovku ? Nebo jestli musím počkat až do těch určitých hodin? Přece když má někdo neschopnost a je v baráku tak taky chodí po zahradě kdy chce... tak myslíte, že je to problém, když sedím hned pod našim balkónem na lavičce ? Děkuji

  • 23.07.2018 21:21:28 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 23.07.2018 21:21:28 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • "Česká správa sociálního zabezpečení poskytla tento výklad:
    Místem nahlášeného bydliště je zpravidla myšlen buď byt dotyčné osoby, nebo, bydlí-li v rodinném domě, tento dům či pozemek kolem něj. Není již však možné pobývat např. na veřejném prostranství před činžovním domem apod. Záleží tedy na tom, o jaký dům se ve vašem případě jedná. Pokud jde ale o dům činžovní, musíte se v době mimo vám povolené vycházky zdržovat přímo ve vašem bytě."

    Tohle jsem našla přímo v právní poradně. Pokud Vás pak nezastihnou doma, můžete přijít o nemocenskou. Je jedno jestli jste těhotná,máte zlomenou nohu, nebo jste po operaci. Prostě jste v pracovní neschopnosti a musíte to dodržovat léčebný režim, tak jako dobu vycházek. Jste doma pro nějaké zdravotní komplikace.

  • petulinkaa1323.7.2018 21:53

    v době vychazek ano, jinak se musis zdržovat jen doma v bytě, prijde kontrola a z lavicky nic nepoznáš a i kdybyste na sebe narazili venku, nevymluvis to, si na neschopence? mas byt nalezena ve stavu neschopnosti a ne trajdat venku i byt sedět na lavičce, tak mi to bylo vysvětleno, proto jsem mela neschopenku jen v případě, ze jsem byla rada za to, ze jsem doma a nenutilo me to jít ven a vycházky a to omezování je des :-D ono ani zahrada u baráku není omluvitelna, pry nemas co delat ani na zahrade, ac je to součást bydlení, proste to neni stav neschopnosti jak by te meli najít, tak mi to bylo opravdu vysveteleno, je blbe ze se nerozlisuje s cim je člověk doma atd. ale bohužel všichni musí dodržovat stejne pravidla,jednou je to neschopenka a hotovo.

  • gimi23.7.2018 9:18

    Tak hlavně záleží proč tu neschopenku máš

  • OveckaVeru23.7.2018 9:28

    Já si myslím že před bytovku jít můžeš, že se nic nestane. Však tam stejně nebudeš sedět celý den, ne?:-)

  • Ne, není to problém. Je to myšleno jako vycházky. To že si sedneš před dům nebo vyneseš koš, přece nemůžeš brát jako vycházku.

  • Tak pokud to mas na tehotenstvi tak klidne chod kolem baaraku a sed venku na vzduchu pokud to mas prave at nechodis ven treba kvuli teplot a antibiotik tak se na slunce nedoporucuje chodit a sed doma:-p

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 228 otázek, kterým se dostalo 271 605 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist