Mít či nemít doma do porodu kočárek???

Otázku položila: Bývalá uživatelka #30707 31.7.2011 16:03

Ahoj holky, zajímalo by mě proč by neměl být podle pověry doma kočárek dříve než se malé narodí. Jsem ve33tt a už ho mám, ale nechala jsem ho u mamky. Chtěla bych ho mít doma a kochat se jak je krásný. Hledala jsem na internetu proč se to tak říká a nic jsem nenašla. Už mám jinak doma vše, tak proč zrovna kočárek ne??? Jestli to některá víte prosím napište. Děkuji Veronika

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • říkalo se že přináší smůlu, že může dojít k úmrtí dítěte nebo velmi komplikovanému porodu - takhle jsem to slyšela, ale na tyhle pověry moc nedám...myslím si že co se má stát se stane a kočárek v bytě to neovlivní, spíše záleží na tom, jak moc jsi pověrčivá.
    Kamarádka ho měla normálně doma před porodem a má zdravého chlapečka po nekomplikovaném porodu

  • Kočárek přináší smůlu údajně, ale proč to už nevím. Jinak u mě kočárek v domě bude, ale ne v bytě. Budu ho muset dávat do naší kolárny, protože k psovi, blbá je slabé slovo :D , ho dát nemůžu a jinde není místo. Pokud věříš na pověry tak ho nech raději u mamči. Jaký kočárek máš vybraný?

  • Ahoj, kočárek přináší smůlu a to jakoukoliv. Stejně tak jako se říká, že se do roka nesmí s dítětem na hřbitov, aby nezemřelo. Kočárek jsme doma neměli, proč to pokoušet, ale na hřbitově už jsme byli, kamarád se ženil v kostele, který je součástí hřbitova. Tak snad se nic nestane, pátek 13. je pro mě také místo nešťastného šťastným. Pokud nedáš na pověry,klidně se s ním doma kochej :)

  • Tak toto téme i vyloženě bereš z úst, teda z pera, teda vlastně z klávesnice, zdaeka nejsem tak daeko v těhotenství jako Ty a po kočárcích se samozřejmě dívám, vzhedemk tomu, že vybírám z inzerce, tak jsem na vážkách..... taky by mě zajímalo, jak se to tedy dělá při druhém dítěti. To jako musíš kočárek z domu po prvním dítěti odstěhovat a pak zas nastěhovat? Šílený, co nás všechno ovlivňuje za pověry...

  • Pardon, že ti takhle skáču do otázky, ale prý se také dítě do jednoho roku nemá stříhat? To je také pověra či co? :)

  • Ja myslim, ze to je na kazdem jak a cemu veri?? Kolem me vsechny holciny mely kocarek doma a nikomu se nic nestalo, stejne jako postylku,....... Kdyby jsme mely verit kazde povere, tak se zblaznime :-) Ja osobne mam kocarek objednany a budu rada kdyz mi prijde nez porodim a to same i s postylkou. Takze bud tebou bych si udelala podle sebe, nektera mamina to chce mit co nejdriv a kochat se, nektera je zase poverciva, nektera si rika, ze se toho jeste pak za celou dobu s prckem nabazi,.... Delej jak je tobe libo a hlavne se nezabyvej dalsima poverama.

  • Já kupovala kočárek v březnu, 4 měsíce před porodem, protože byl zrovna v časově omezené akci. Měli jsme ho doma ve sklepě, stejně jako jsme doma měli postýlku a všechnu další výbavičku. A k našim dvěma čilým klukům přibyl před týdnem krásnej zdravej chlapeček. Fakt nechápu, že se někdo nechává ovládat hloupýma výmyslama.

  • Petra331.7.2011 17:51

    Ahojky Veru, ty jsi ale nedočkavá!!! Radši ho nech u maminy, vždyť už to máš za pár:))) Já jsem tak strašně pověrčivá, že vůbec nevím co budu brzo dělat... páááá Petra

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist