Míry pánve

Otázku položila: Anonymní uživatelka #31636 14.1.2012 23:51

Dobrý večer dámy,
nevíte některá, jak si můžu sama změřit míry pánve? Udávají se čtyři, ale nevím, jak a kde přesně se to měří. Dítě neplánuji, ptám se spíš ze zvědavosti - kamarádka coby studentka lékařské fakulty mi říkala, že pod jisté míry pánve žena nemůže rodit přirozenou cestou, a mě coby hubeňoura zajímá, zda to nebude i můj případ.
Děkuju moc za odpovědi :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Sama si to změříš asi těžko, je na to takové zvláštní měřidlo.

  • aker15.1.2012 12:11

    přesně tak..měří se to pelvimetrem, taky by se to dalo zvládnout i kefalometrem (no já v nich rozdíl nevidim, jinej je ten název) Vypadá to takhle - http://www.trystom.eu/produkty-a-sluzby-1/laboratorni-a-zdravotnicka-technika/pelvimetr-500-mm-p-216/ Můžeš požádat svého gynekologa, který by ho určitě měl mít v ordinaci, nebo mi ho měli na gymplu v biologické laboratoři :-D Když zajdu do extrémů, rozměry by se daly změřit i velkou šuplerou :-D ale myslím že zatím je zbytečné se strachovat...v průběhu těhotenství se ti pánev stejně "roztáhne" ... jinak se měří (nevím zda to řeknu dobře česky) vzdálenost hrbolů kosti kyčelní (ten hrbol vepředu), největší vzálenost lopat kostí kyčelních, vdálenost velkých trochanterů (to zase cítíš už z boku na stehně jakoby pod kyčlí) a vzálenost stydké spony a hrbolu pátého bederního obratle... ale fakt se ještě nestrachuj....oni ti to změří...a i těsně před porodem se to měří pro kontrolu :-)

  • ahoj, měření pánve má smysl,až budeš v pokročilém stádiu těhu. mně pánev měřili až v porodnici někdy v 39tt (přece jen čím pokročilejší,tím víc se tělo připravuje na porod). ale s měřením bohužel neporadím :(

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 563 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist