Mírná hydronefroza

Otázku položila: Anonymní uživatelka #372064 17.3.2017 14:42

Zdravím maminy,potřebuji poradit ale spíše i uklidnit,že moje miminko bude v pořádku..
Na 2screeningu nám řekly,že má miminko 1stupen hydronefrozy..

Píši co mám ve zprávě:

Oboustranná dilatace KPS,v pravo kde je obraz hydron.Istupně 0,94cm LxO,76cm,APIR 0,82cm vpravo
Vlevo L 0,66cmxO,54cm,APIR 0,42cm
Moč.měchýř :plný
Vše jinak v pořádku.Za 14dní musím znovu na kontrolu.Mám strach..
prý to muže být tím,že se zrovna nevyčural,další možnost je že to u chlapečku bývá..
Nevím,u holčičky bylo vše v pořádku.

Nevím jestli jste to pochopily...ale prý miminku nejde všechna moč ven,ale vrací se zpět...Moc se bojím!
Děkuji všem..

:-( takže nic dobrého :'-(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Celkem bezny nalez v tomto tydnu. Bud se spravi, nebo budete chodit na nefrologii. Ale asi karma co? Hodne lidem ses tu za jejich problemy v tehotenstvi vysmivala. Ze by osud? At je prcek v poradku! Nikomu nic zlyho!

  • Napíšu vlastní zkušenost s dilatací. Dceri zjistili dilataci také pri 2.screeningu na levé 3x6mm, pravé 7x5mm. V 31 tt byla levá v normě a pravá dokonce 6x14mm. Na utz rikal, že to muze hned po porodu vymizet, az se mimco normálne vycůrá. Ale nevymizelo. Od narození jsme Hlídaní na nefrologii, kde kontrolují moč a dělají utz. I v 2,5 letech dilatace na pravé straně přetrvává. Navíc nás honili po různých vyšetřeních, kde podají dítěti kontrastní látku do žíly a pozurují, zda z ledvin vše odchází, to jsme absolvovali asi v 3 měsících. A dalsí jsme absolvovali někdy v roce, kde dceru vycevkovali a podali kontrastní látku primo do mocového měchýře a sledovali, zda se bude vrazet do ledvin pri vycurani nebo ne. Nastestí tato vysetrení dopadla na jednicku. Jen to u nas vypada, že má 2 vývody z ledviny do moc. mechýře. Musíme dávat akorát pozor na zánety, na které bude náchylnější. Loni behem 3mesiců prodelala 3x a musím jí hlídat aby neprochladla.
    Třeba se to do porodu zlepsi. a kdyz ne ted stejne nic doktori nevyresí, musí se pockat az po porodu. My meli první kontrolu utz v porodnici asi 3ti den zároven s kyclema.

  • Bývá to docela často, my měli mnohem vyšší hodnoty, většinou to vymizí po porodu,nám se to naopak ještě zvětšilo( jak mimi začalo používat ledviny naplno). Znám x maminek hlavně chlapečku, kterým to fakt vymizelo.Byla jsem z toho fakt hodně špatná,už jsem viděla všechno v nejhorších barvách.... No a nakonec to zmizelo samo kolem 5. Měsíce. Hlavně nepročítej moc diskuze, já se takhle vždycky vystresla ještě víc.

  • Marlena17.3.2017 18:46

    Syn měl taky dilataci dutého systému ledviny, nám na to ale přišli až po porodu. V devíti měsících už byl v normě, bude ale víc hlídaný na dětské nefrologii. Ve 3 měsících prodělal zánět, přeléčeno atb.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist