Mimoděložní těhotenství

Otázku položila: Bývalá uživatelka #23742 8.9.2011 7:30

Ahoj holky, tak v srpnu jsem psala, jak jsem našla krásné dvě čárky na testu a to byla poslední radost. Na utz v 6 tt nebylo nic vidět, hcg bylo 70, za dva dny hcg 74 a tak mě doktor poslal do nemocnice, že udělají revizi, protože jsem začala hodně krvácet. V nemocnici mi řekli, že v děloze nic není tak počkáme další dva dny. Znovu hcg a tentolrát 136, zase jsem musela čekat, protože prý to při tak nízském hcg není vidět a brát něco na slepo je špatné. Za dva dny bylo hcg 170 a už jsem věděla že mě čeká jak revize (pro jistotu) tak laparoskopie. Nejhorší bylo tp čekání, když jsem věděla, že někde je mrtvé embryo a čekat, kde se ukáže. Při laparoskopii mi vzali pravý vejcovod. Dneska jsem konečně už jeden den doma. Břicho je citlivé kolem těch direk, ale snad to přejde. Kudy chodím, tam brečím. Říkám si,. že to tak být mělo, ale je to hrozně těžké. Ke všemu bydlím na vesnici a mám hrozný strach aby se to náhodou nikdo nedověděl. Víte, co dokážou drbny udělat. Je to prostě hrozné. Ještě ted musíme počkat šestinedělí a pak další tři měsíce, než se můžeme snažit znova. Holky poraďte prosím, jak se s tím smířit.

Holky, moc vám děkuji. Je to všechno těžké, snažím se být v pohodě, ale večer a v noci je to nejhorší. Ještě jednou děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • jancaocet8.9.2011 8:09

    Ahoj, potkalo mě něco podobného, naše se taky neudrželo a odešlo. Bylo to srašné, pvní dva dny jsem se cítila hrozně, prázdně..probrečela jsem dva dny. Už jsou to tři měsíce a naštěstí jsme se z toho dostali. Chce to všechno čas, jiný lék neexistuje. Jeli jsme na dovolenou, mysleli na jiné věci, přestali do toho bušit. Čas je opravdu nejlepší lék, zadaří se určitě napodruhé. Hlavně nesmíš ztrácet naději, všechno dobře dopadne!

  • Asi to je pro většinu z nás dost těžké, ale bohužel to může být pro některé i horší a může se vyvinout i postaborativní syndrom. V tom případě je dobré vyhledat pomoc odborníka - např. psychologa. Doporučuji si přečíst tento článek http://www.prozeny.cz/magazin/deti-a-rodina/tehotenstvi-a-porod/23291-co-citi-zeny-po-potratu a pokud usoudíš že by to mohlo být vážnější neváhej, nečekej a vyhledej pomoc. Mluvím z vlastní zkušenosti.

  • Kamarádce se stalo úplně to samé co tobě. Po mimoděložním těhotenství jí odebrali vejcovod.To se stalo cca před rokem. Když se začali o mimčo s manželem znovu snažit, otěhotněla při prvním pohlavním styku. Dnes již je maminkou krásné dvouměsíční holčičky, která se sice narodila o měsíc dříve, ale je naprosto zdravá a přenádherná. Musíš se na to podívat z té lepší stránky. Těhotenství sice bylo mimoděložní, ale víš, že jsi otěhotnění schopná. Smůla prostě byla, že oplodněné vajíčko nedoputovalo na to správné místo. A jak vidíš na případu mé kamarádky, otěhotnět lze i po takovém zákroku a lze to rychle. Hlavně nesmíš házet flintu do žita. Držím pěsti do dalšího snažení :o)

  • Ahojky, prošla jsem si tím samým loni v létě, takže vím, jak moc to bolí. Ale i když je to klišé, napíšu to. Čas je nejlepší lékař. Uvidíš, že zase bude líp. My ani nemuseli čekat celé tři měsíce a po druhé MS jsme to zase začali zkoušet. Zadařilo se po sedmi měsících i s jedním vejcovodem, ale zase to nedopadlo dobře, protože to bylo zamklé těhu. Ale neztrácíme naději a věříme, že do třetice už to výjde. Neztrácej hlavu. Určitě ti pomůže rodina, určitě máš nějaké kamarádky, záliby, tak se zaměstnej a moc o tom nepřemýšlej. Zase bude líp. Přeju pevné nervy.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist