Mimoděložní těhotenství

Otázku položila: Ivka82 14.2.2011 12:14

Dobrý den, před měsícem jsem prodělala mimoděložní těhotenství. Kdy mi laparoskopicky byl odstraněn pravý vejcovod. Chtěla jsem se zeptat kdy by jsme se s přítelem mohli znova začít snažit o miminko? Děkuji za odpověď.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Lucie.S14.2.2011 12:29

    Ähoj Ivko, já nevím, co ti napíšou jiné holky, ale každopádně, já měla už kdysi dávno revizi, ale to jsem přišla o mimi v 9tt., Kařdopádně tenkrát, v té době mi řekli, že o mimi se máme raději začít snažit až po půl roce.., to je asle si myslím trošku jiné. Teď jsem neměla žádné mimo. těhu, ale také mám od srpna 10 venku levý vejcovod. V srpnu operace, 19.srpna vytahování stehů, kontrola u doktora a iunseminace. Po operaci a to jsem měla ještě stahy jsme to i smanželem jednou nevydrželi a já pak měla obavy, jediné, na co jsem si v tu chvíli dávala pozor byly stehy. Později jsem se na kontrole MUDr. zeptala a ten mi pověděl, že pokud mně nic nebolelo, že to nevadilo. Tělo prý se po takovýchto výkonech dává vnitřně do pořádku tak 3.měsíce, ale hodně holek ti zase může potvrdit, že právě po podobných výkonech bývají org. uvnitř takové prý prokrvenější a čistější a prostě, je prý i v tomto období možné otěhotnět. Možnám že se ti ozve některá, které se to stalo, já když byla po výkonu, tak jsem se ptala stejně jako ty.
    takže podle mně, pokud si nejsi jistá, zeptej se svého doktora. On má tvé zdravotní výsledky a ví všechno, tak ti doporučí to nejlepší pro tebe, ale ze své vlastní zkušenosti..., pokud tě nic nebolí a je u tebe vše v pořádku, tak když áte chuť, proč ne...pokud ti doktor nenaordinoval žádné 6.nedělí apd.., to bych nejspíš dodržela i já, ale mně nic nenaordinovali, byla jsem v poádku, výkon se podařil, jediné, tak se nenamáhej, buď v klidu, a´t si něco nenamůžeš a neroztrháš si stehy. určitě půjdeš na vyndávání a na kontrolu.. Pa..

  • Ahojk Ivko, mě řekl doktor, který mě propouštěl z nemocnice, že se můžeme začít snažit po 3. MS. Doktor, který mě ošetroval v nemocnici a pak bral stehy, řekl, po 3. a pak dodal a možná by to šlo už i po 2. To samé mi řekla moje gynekoložka. Tak jsme to opravdu po 2.MS začali znovu zkoušet. Dřív bych se na to ani necítila. Ono sama uvidíš, jestli se na to už citíš.

  • A to ti Mudr. neřekl?

  • Kamrádka prodělala před časem stejný zákrok. Lékařka jí řekla, že mají se snažením počkat tři měsíce. Tak počkali a pak otěhotněla zřejmě hned při prvním styku. Teď už je v 15. týdnu těhu. To jen pro pozvednutí mysli :o)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 272 otázek, kterým se dostalo 271 766 odpovědí a 409 839 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist