Miminko?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #399041 23.3.2019 17:52

Ahoj holky, prosim o vas nazor. Jiz mam dve deti. Pritel by chtel dalsi, ja ostatne taky, neni nic vic, nez drzet ten uzlicek stesti, ale..... Bydlime u jeho rodicu, v jedne velke mistnosti. On si nechava svou vyplatu, ja s s detma ziju z rodicovskyho prispevku. S detma ven nechodi, ani se jim extra nevenuje. Vsude kam jdu, musim si brat deti sebou. Ted prisel s tim, ze mi konci rodicak, a chtel by dalsi dite. Jenze ja kdyz se na to podivam logicky, ekonomicky, tak to nejde. Takhle muze jit syn od zari do skolky, a ja do prace, a mit tak konecne penize, a ty dve deti zabezpecit. Jaky je vas nazor? Dekuji :)

Holky, moc vam vsem dekuji za nazory. Jen jste me utvrdily v tom, ze je nejlepsi rozhodnuti, dalsi dite odlozit, a ja se postavit na vlastni nohy.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • No, mne připadá, že spíš než o dítě jako takove má zájem o to si tě pojistit a více hlídat. Ty jsi totiž takhle poměrně dost závislá, ale kdyby jsi šla fo práce, stala by jsi se nezávislou a viděla, že tento způsob života rozhodně není to správné.
    Měl by ti platit výživné na děti a rozhodně to není o tom, že ty máš táhnout z rodicaku sebe a své děti.

  • Francy23.3.2019 18:39

    Když vy platíte jídlo a potřeby pro sebe a děti, tak on platí co? Užívá si bez vás a po Vás chce další dítě, aby si vás zase na další cca 3 roky uvázal u nohy? Vztah má být vyrovnaný a to podle popisu u vás nehrozí 8-o Takže samozřejmě žádné další dítě a najít vlastní hrdost.

  • Logicky bych do dalšího ditete nesla. S to pro vsechny duvody, ktere jsi napsala. Bydlet v jedne mistnosti s rodici, bych nechtela ani bez deti. Nechápu, ze si nechava výplatu a ty zivis sebe a deti z rodicaku!?! To jako proc?Kdybys zila bez nej, tak by ti daval vyzivne a vyzivovaci povinnost ma vzdy. Kdyz se detem nevenuje, tak proc chce dalsi dite? A proc zijete s rodici?

  • petulinkaa1324.3.2019 14:01

    Mít takové podmínky, takového chlapa a být na vse vlastně sama, nemám s ním ani druhé dítě natož třetí 8-o

  • To je jako vtip? Sama jsem pro děti všemi 10ti, čekám s manželem naše 5té, ale s takovým sobcem bych tedy do toho nešla, to jako myslí vážně? Sbal raději děti a vem nohy na ramena, lepší s dvěma než se třema..(taky to ještě můžou být vícečata, co pak?)..Mít více dětí opravdu není sranda, tak aby Ti nezůstaky oči pro pláč. Třeba to není tak hrozné, ale takhle mi to vyznělo skoro tak, že za nuzné skromné ubytování zdarma mu vlastně zdarma poskytuješ úplně všechny služby (i rozšíření jeho genů), aniž on byl v tom více zainteresovaný, aniž ty by ho vlastně mohla nazvat partnerem, protože správný partner se podílí, dělí, má zájem... Co jako dělá s penězi, co vydělá? Šetří je třeba na vaše společné bydlení? No, ně to hlava nebere, prostě si to bez společného rodinného rozpočtu nedovedu představit, takže větší rodina jen s touto podmínkou, žádné tvoje a moje peníze, ake společné a větší výdaje plánovat a konzultovat .

  • Chtěla jsem tě povzbudit, protože bydleli jsme a stále bydlíme s manželovými rodiči v domě v jednom kuchyňojídelnoobýváku + máme dětský pokoj. A máme 3 děti, přičemž spravujeme už asi dva roky domeček, kde se chceme nastěhovat. Jde to se třema dětma v malém prostoru, pokud máte kolem domu dostatečné množství prostoru, kterým si vynahradíte stísněné prostory doma. Já jsem momentálně spokojená, pořád říkám, že bych se do nového domu chtěla přestěhovat, ale i s tchány:-D manželova mamka mi dost pomáhá s hlídáním, střídáme se ve vaření,... ale na druhou stranu se už i manžel naučil pomáhat. Když jsme měli jedno, tak se nám tak nevěnoval, ale s dalším a dalším dítkem s nimi tráví stále víc času. No a vyžít z rodičáku je pro mě naprosto nepředstavitelné!!! Manžel platí velké zásobovací nákupy o víkendu a všem třem dětem boty, na ty bych opravdu neměla. Takže pokud chce třetí, chce to trošku přenastavit domácí systém, jinak se z toho zblázníš. I tak tě obdivuju, že to všechno zvládáš sama ;-)

  • Názor mám takový jakým si shrnula svůj dotaz :) Dítě může jít do školky, ty může jít pracovat, můžete se odstěhovat od rodičů a žít svůj život a být na tom finančně lépe a těm dětem dopřávat, než je ochuzovat...Láska je samozřejmě nejvíc, ale důležité je i zabezpečení

  • Myslím, ze ses rozhodla dobře. Uz se muzes mit jenom lepe. To jeho sazeni je prostě špatné. Preji tedy at jde vse, tak jak si naplanujes;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 515 odpovědí a 409 718 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist